Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς

Κοινωνική Προστασία Δήμος Κηφισιάς εικόνα

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς (Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα») με μια επανδρωμένη ομάδων ειδικών επιστημόνων (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί κ.α), εργαζομένων πιστών στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, εν μέσω κορωνοϊού, καταλυτική είναι η συμβολή τους, στην καθημερινότητα πολιτών, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.

«Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, που κάνουν την αλληλεγγύη πράξη, προσφέροντας καθημερινά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις κ.α. Είναι προτεραιότητα μας να βρισκόμαστε δίπλα τους», επισημαίνει ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Δίπλα στις ευπαθείς ομάδες:

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς δημιούργησαν έναν ειδικό μηχανισμό για την υποδοχή και διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών (θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής κατ’ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης κ.α.) σε όλους όσοι είναι ηλικιωμένοι, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιπλέον 115 κάτοικοι δέχθηκαν κατ’οίκον υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις που αφορούσαν σε προμήθεια αγαθών και φαρμάκων, αιμοληψίες, ενέσεις, μέτρηση πίεσης, συνταγογράφηση φαρμάκων κ.α.