Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Όχι στους αυτόκλητους δήμιους των ζώων

Εύπολις - αγριογούρουνα

Ακόμη δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από τη Μήδεια και τις πυρκαγιές, ακόμη φοβόμαστε μην συμβεί κανένα άλλο κακό από τη μεθυστική ελευθεριότητα των Διονυσίων δίπλα στο δάσος, τώρα θα πρέπει να έχουμε το νου μας μήπως μας πάρουν τα σκάγια των δημίων των αγριόχοιρων…

Η εκτός τόπου και χρόνου, προφανέστατα δε μεσαιωνική, τελετή εξόντωσης του «υπερπληθυσμού» των άμοιρων αυτών ζωντανών, (όσων δηλαδή σώθηκαν πια από την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε χλωρίδα και πανίδα στην ευρύτερη περιοχή), μας ντροπιάζει ως πολίτες ενός σύγχρονου κράτους!

Η κυβερνητική απόφαση είναι ξεκάθαρη: Απαγόρευση θήρας στις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές, καθώς και σε όσες περιοχές έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία. Συνεπώς, δεν επιτρέπεται το κυνήγι στο Δήμο Διονύσου (ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/77880/2414/19-08-2021).

Το Δασαρχείο Πεντέλης συνεπώς παρανομεί, όταν προγραμματίζει για την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 τη βάρβαρη «δράση» του.

Πρόκειται για – άλλη μία – ανικανότητα (ή/και σκοπούμενη αμέλεια;) αφού μπορούσαν να βρεθούν άλλοι τρόποι να συλλεγούν τα όποια αγριογούρουνα ή ημιάγρια (υβρίδια) κρύβονται τρομαγμένα σε κάποια δασάκια και ρεματιές της Άνοιξης ή του Διονύσου και να μεταφερθούν σε κατάλληλο γι’ αυτά περιβάλλον.

Προκαλεί μάλιστα έκπληξη, η σπουδή με την οποία αποφασίστηκε η συγκεκριμένη ενέργεια από το Δασαρχείο, σε μία περίοδο όπου:
• 🔴 Η χώρα μετρά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης εξαιτίας (και) της φαυλότητας και αναποτελεσματικότητας των «Δασαρχών»
• 🔴 Καταγγέλλονται ευθέως πια και συλλογικά οι Δασικές υπηρεσίες για εγκληματικές παραλείψεις και εξωφρενικούς περιορισμούς στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Να έπαιξε ρόλο η εμφάνιση αγέλης και στην Εκάλη; (…)

Από την άλλη πλευρά:
Η αδύναμη και γενικόλογη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής ότι «είναι κάθετα αντίθετη στη θανάτωση αγριόχοιρων καθώς και σε κάθε δράση και ενέργεια που στρέφεται κατά της ζωής ανυπεράσπιστων ζώων», μάλλον, θυμίζει Πόντιο Πιλάτο, καθόσον δεν διευκρινίζει σε ποιες κινήσεις προχωρεί άμεσα για την ανατροπή της απόφασης του Δασαρχείου.
• 🔴 Τι θα κάνει;
• 🔴 Θα κάνει παράσταση στον Δασάρχη;
• 🔴 Θα ζητήσει από το υπουργείο να μπλοκάρει τη «δράση»;
• 🔴 Θα ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να αποτρέψει τη χρήση όπλων στις επιλεγείσες περιοχές, προτάσσοντας την ανάγκη διασφάλισης της ζωής των πολιτών, αλλά και αδέσποτων που βρίσκονται στο δάσος;

Κάποια στιγμή, – επιτέλους – πρέπει να περνάμε από τα λόγια στην πράξη.

Φτάνουν οι φανφάρες και τα επικοινωνιακά κόλπα:

🔅 Η παράταξη «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» συμπαρατάσσεται με τις θέσεις των φιλοζωικών οργανώσεων και αποδοκιμάζει την αδιανόητη και επικίνδυνη απόφαση του Δασαρχείου, ενώ επιφυλάσσεται για την υποστήριξη κάθε νόμιμου δικαιώματος των κατοίκων της περιοχής –συναφώς και της ταλαιπωρημένης πανίδας…

Δημοτική παράταξη «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»