Τρίτη Απρίλιος 13, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

O Δήμος Κηφισιάς τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821

Ελληνική Επανάσταση 1821

O Δήμος Κηφισιάς τιμά τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων του 1821 για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι καθολικά περιορισμένες λόγω πανδημίας, παρόλα αυτά ο Δήμος Κηφισιάς, με την εποπτεία της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων Νίνας Ασπασίας Βλάχου σημαιοστολίζει κεντρικά σημεία των πόλεων μας ενώ οργανώνει καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Στο Δημαρχείο Κηφισιάς, σε δημοτικά κτήρια της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και στις εισόδους του Δήμου αναρτώνται εικόνες της Επανάστασης και των αγωνιστών για την Ελευθερία, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους ήρωες του 21.

Προκειμένου το πατριωτικό φρόνημα των πολιτών να παραμένει υψηλό, εθνικά εμβατήρια, ανήμερα της εθνικής επετείου, θα ακουστούν σε κεντρικούς δρόμους όπως όταν γίνονταν η παρέλαση.
Αποτίοντας τον προσήκοντα φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Κηφισιάς με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου θα διοργανώσει σειρά δράσεων όλη τη χρονιά για την Εθνική Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.