Παρασκευή 20 Μαΐου, 2022

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ο Δήμος Κηφισιάς δίνει ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία της σχολικής κοινότητας

  προστασία σχολικής κοινότητας

  Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος με τους στενούς συνεργάτες του στον τομέα της Παιδείας από την αρχή της πανδημίας δίνουν ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία της σχολικής κοινότητας.

  Συνεχής είναι η επικοινωνία με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, με στόχο συμπληρωματικά με τις παροχές της Πολιτείας, να καλύπτονται οι επείγουσες  ανάγκες που προκύπτουν.

  Οι προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολικά κτήρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα. Οι απολυμάνσεις γίνονται από πιστοποιημένη εταιρεία με εξειδικευμένο προσωπικό, απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  Η Δημοτική Αρχή παρέχει επίσης όταν υπάρχει έλλειψη δωρεάν self tests για τον κορονοιό στα σχολεία, σε περιπτώσεις που απαιτείται από τους υγειονομικούς κανονισμούς.

  Στον Δήμο μας λειτουργεί μόνιμη μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid tests ενώ υπάρχει ενεργή σύμβαση και με διαγνωστικό κέντρο. Στις δομές αυτές έχουν διευκολυνθεί και γονείς παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον ιό για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

  Ο Δήμος Κηφισιάς είναι σε επαφή με διαγνωστικά κέντρα του Δήμου μας για την εξασφάλιση οικονομικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοιό. Από την αρχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούν και πραγματοποιούν δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test, PCR) όταν προκύπτει ζήτημα, για την ασφάλεια τους αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

  Πραγματοποιείται επίσης διαδικασία προμήθειας μασκών, ως αποθέματα για τα σχολεία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Πολιτεία  για τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Στη λογική των συμπληρωματικών παροχών ήταν και η προμήθεια laptops και tablets που κάλυψαν ανάγκες της τηλεκπαίδευσης την προηγούμενη σχολική χρονιά.

  Η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας, στο μέτρο του δυνατού, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και συνδράμουμε επικουρικά σε έκτακτες ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας.