Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 3ου Λυκείου Κηφισιάς και του Νηπιαγωγείου Εκάλης

Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος Αγιασμός εικόνα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, μιας σχολικής χρονιάς με πολλές ιδιαιτερότητες και αλλαγές στην καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Θωμάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 3ου Λυκείου Κηφισιάς και του Νηπιαγωγείου Εκάλης. Στον αγιασμό του πρώτου σχολείου παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Ο κ Θωμάκος ευχήθηκε στην μεγάλη Οικογένεια της μάθησης και στους γονείς, Χρόνια Πολλά και Καλή Σχολική Χρονιά με Δύναμη και Υγεία και ο Τίμιος Σταυρός που εορτάσαμε βοήθεια όλων μας.

Με προσοχή άκουσε από τους Διευθυντές των Σχολείων, τους Νηπιαγωγούς και τους Καθηγητές τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. Στο Νηπιαγωγείο μίλησε με τα παιδάκια που μαθαίνουν να κάνουν τον σταυρό τους και δεν τους πειράζει η μάσκα. Έξω από το σχολείο συζήτησε και ενημέρωσε στους γονείς.

Προς τους μαθητές, εκτός από ευχές τόνισε ότι εφέτος ο αγώνας τους είναι διπλός: Υγεία και Γνώση. Λογικό είναι να αισθάνονται άτρωτοι αλλά χωρίς προφυλάξεις από εκείνους, θα κινδυνεύσουν οι γονείς τους.

Όλοι οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί φορούσαν στον Αγιασμό μάσκα.

Ο Δήμος Κηφισιάς έστειλε σε όλα τα σχολεία τις μάσκες από το ΥΠΕΣ και την ΚΕΔΕ. Τριπλασίασε τους εργαζόμενους καθαριότητας των σχολείων, οι οποίοι υποβλήθηκαν και υποβάλλονται σε μοριακά τεστ. Επίσης πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις και εστάλησαν αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία.

Στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, επιδιώκεται όσο ο καιρός το επιτρέπει οι δραστηριότητες να πραγματοποιούνται στις αυλές με πολλές μικρές ομάδες παιδιών.

Το  Τοπικό Ιατρικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσφέρει συνεχώς οδηγίες.

Μεγάλη εργολαβία επισκευών στις σχολικές εγκαταστάσεις ξεκίνησε από το καλοκαίρι. Τεχνικά συνεργεία του Δήμου επισκευάζουν, βάφουν και συντηρούν συνεχώς  τα σχολικά κτήρια.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τον Δήμο μας με δύο νέα σχολικά κτήρια. Έτοιμο είναι  το υπερσύγχρονο και μεγάλο 10ο Νηπιαγωγείο για τις Αδάμες και τον Γράμμο Φοίνικα.

Έτοιμος και ο καινούργιος 12ος βρεφονηπιακός σταθμός (Ιωνίας και Τροίας) με τεράστια αυλή και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ευχαριστεί τα δημοτικά συνεργεία, τους εργολάβους, τους εκπαιδευτικούς, τους αρμόδιους αιρετούς και συνεργάτες των αρμόδιων διευθύνσεων που με εντατική δουλειά κατάφεραν να είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά.