Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Με δύο νέα μηχανήματα έργου ενισχύεται ο στόλος της Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς

Δήμος Κηφισιάς νέα μηχανήματα εικόνα

Δύο ελαστικοφόρους φορτωτές, μηχανήματα έργου, απέκτησε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς. Τα νέα μηχανήματα, που παρελήφθησαν σήμερα από τον Δήμαρχο, Γιώργο Θωμάκο και την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ζέτη Κασιμάτη, θα χρησιμοποιηθούν στη συλλογή κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων.

Οι καινούργιοι φορτωτές θεωρούνται από τα πιο αποδοτικά μηχανήματα του τύπου τους, είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και με μειωμένο κόστος λειτουργίας. Η αγορά τους χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», κατά 155.000€ και κατά 20.000€ από ιδίους πόρους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε:

«Ενισχύεται ο στόλος της Καθαριότητας και βελτιώνονται οι δυνατότητες αποκομιδής και διαχείρισης των κηπαίων και των ογκωδών αντικειμένων. Δεν αρκεί ωστόσο η ενίσχυση με νέο εξοπλισμό των συνεργείων μας, χρειαζόμαστε να έχουμε τους πολίτες, συμμάχους στην προσπάθεια μας. Καλούμε τους πολίτες να εμπιστευτούν και να χρησιμοποιήσουν το νέο σύστημα διαχείρισης κηπαίων με προκαθορισμένα ραντεβού. Η παραλαβή των δύο νέων οχημάτων είναι απόρροια συστηματικού σχεδιασμού και η αρχή παραλαβής σειράς μηχανημάτων που θα ενισχύσουν και θα εκσυγχρονίσουν το στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας».

Προγραμματίζεται μέσα στο 2020 η εκτέλεση διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια μέσω προγράμματος Leasing, 13 νέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου, για την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου της Καθαριότητας. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια της Διοίκησης και των Υπηρεσιών, που θα συμβάλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.