Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Η Ιστορικός Τέχνης Άννα Ταχιντζή συμμετέχει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου από το Χιούστον στο διαδικτυακό σεμινάριο της Βασιλίκας Σαριλάκη

διαδικτυακό σεμινάριοιστορία τέχνης

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν τα διαδικτυακά σεμινάρια ιστορίας τέχνης του Δήμου Διονύσου, από την Ιστορικό Τέχνης και Δημοσιογράφο Βασιλίκα Σαριλάκη, τα οποία συνεχίζονται κάθε Δευτέρα.

Μη χάσετε το επόμενο σεμινάριο ιστορίας τέχνης,  τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, 2020, στις 7.30 μ.μ., το οποίο είναι αφιερωμένο σε μια περιήγηση που θα πραγματοποιήσειι η ιστορικός τέχνης Άννα Ταχιντζή στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Αμερικής.

Θα μπορέσετε έτσι να περιπλανηθείτε στο συναρπαστικό κόσμο της μοντέρνας τέχνης, ενώ η κ.Ταχιντζή και η κ.Σαριλάκη, θα σχολιάσουν μαζί έργα τέχνης που άφησαν ιστορία.

Η Άννα Ταχιντζή, που παρακολουθεί τα σεμινάρια, ζει στο Χιούστον και θα κάνει από εκεί την περιήγηση. Είναι Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης, καθηγήτρια κι επιμελήτρια σημαντικών εκθέσεων. Σπούδασε Ιστορία κι Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία της Τέχνης και Συγκριτική Φιλολογία στη Σορβόννη και Μουσειολογία στη Σχολή του Λούβρου. Εργάστηκε στο Musée Rodin, στο Musée d’Orsay, στο Λούβρο και στα Πανεπιστημιακά Μουσεία του Χάρβαρντ, δίδαξε στο Boston University Paris, στο University of Minnesota, στο Minneapolis College of Art and Design κι από το 2013 διδάσκει το πρόγραμμα Ιστορία της Τέχνης στο Glassell School of Art, τη Σχολή Καλών Τεχνών που ανήκει στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον.

Πατήστε εδώ και μπείτε για να περάσετε ένα ωραίο βράδυ.

Meeting ID: 882 9191 0393

Passcode: 344488