Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Η αναβαθμισμένη η φοιτητική δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Διονύσου ξεκινάει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Φοιτητικα Λεωφορεία Δήμου Διονύσου εικόνα

Από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, 2020, ξεκινούν σταδιακά τα δρομολόγια των λεωφορείων του Δήμου Διονύσου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών που διαμένουν στην περιοχή.

Αυτή τη χρονιά με απόφαση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη που υλοποίησε με επιτυχία ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός, οι υπηρεσίες θα είναι αναβαθμισμένες, καθώς θα λειτουργήσουν τρεις γραμμές, μία δηλαδή επιπλέον σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, οι οποίες θα έχουν ως αφετηρία το Δήμο Διονύσου. Η πρώτη θα έχει ως προορισμό το Πολυτεχνείο, η δεύτερη το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η τρίτη τα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της Γεωπονικής Σχολήςκαι Πειραιά.

Υπογραμμίζεται ακόμη, ότι μέσω της τρίτης γραμμής (Διόνυσος – Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πειραιά) θα εξυπηρετούνται και οι φοιτητές του Παντείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς θα πραγματοποιείται στάση στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ στον Ελαιώνα. 

Οι δύο πρώτες γραμμές (Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ενώ η τρίτη γραμμή (Πανεπιστήμια Δυτικής Ατικής και Πειραιά) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται τις εργάσιμες ημέρες, εκτός των περιόδων και των ημερών που τα Α.Ε.Ι. αργούν, ενώ οι αναγραφόμενες ώρες είναι ενδεικτικές, με πιθανή καθυστέρηση 5-8 λεπτών.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια:

ΓΡΑΜΜΗ 1 (Διόνυσος – Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από ένα λεωφορείο των 50 θέσεων, τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 7:15 π.μ., με προορισμό την Πολυτεχνειούπολη. Η αφετηρία του λεωφορείου θα είναι στο Διόνυσο και θα γίνονται στάσεις στην Πλατεία Ροδόπολης, την Πλατεία Σταμάτας, την Πλατεία Δροσιάς (απέναντι από το πρώην Vertigo), την Άνοιξη (Φούρνος Καρρά), την Πλατεία Αγίου Στεφάνου (άνωθεν γραμμών ΟΣΕ), τον Άγιο Στέφανο (κάτω από τις γραμμές ΟΣΕ) και την Πλατεία Κρυονερίου. Στη συνέχεια το λεωφορείο θα καταλήγει στην Πολυτεχνειούπολη, μέσω Εθνικής και Αττικής Οδού.

ΓΡΑΜΜΗ 2 (Διόνυσος – Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από ένα λεωφορείο των 50 θέσεων, τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 7:50 π.μ., με προορισμό την Πανεπιστημιούπολη.Η αφετηρία του λεωφορείου θα είναι στο Διόνυσο και θα γίνονται στάσεις στην Πλατεία Ροδόπολης, την Πλατεία Σταμάτας, την Πλατεία Δροσιάς (απέναντι από το πρώην Vertigo), την Άνοιξη (Φούρνος Καρρά), την Πλατεία Αγίου Στεφάνου (άνωθεν γραμμών ΟΣΕ), τον Άγιο Στέφανο (κάτω από τις γραμμές ΟΣΕ) και Πλατεία Κρυονερίου. Στη συνέχεια το λεωφορείο θα καταλήγει στην Πανεπιστημιούπολη Ιλισίων, μέσω Εθνικής και Αττικής οδού, Περιφερειακής Υμηττού και Λεωφόρου Κατεχάκη.

ΓΡΑΜΜΗ 3 (Διόνυσος – Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πειραιά)

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από ένα λεωφορείο των 50 θέσεων, τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 7:00 π.μ., με προορισμό τα Πανεπιστήμια της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Η αφετηρία των λεωφορείων θα είναι στο Διόνυσο και θα γίνονται στάσεις στην Πλατεία Ροδόπολης, την Πλατεία Σταμάτας, την Πλατεία Δροσιάς (απέναντι από το πρώην Vertigo), την Άνοιξη (Φούρνος Καρρά), την Πλατεία Αγίου Στεφάνου (άνωθεν γραμμών ΟΣΕ), τον Άγιο Στέφανο (κάτω από τις γραμμές ΟΣΕ) και την Πλατεία Κρυονερίου. Στη συνέχεια το λεωφορείο θα καταλήγει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω), την Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, μέσω της Εθνικής Οδού. Για την εξυπηρέτηση των φοιτητών του Παντείου καθώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιείται στάση στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ στον Ελαιώνα.

Επισυνάπτονται σχεδιαγράμματα των δρομολογίων. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού (κα Ειρήνη Πατέλη: 210 8142972).