Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

H βραβευμένη Μουσική Παράσταση του Γιώργου Βούκανου «Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας» ανεβαίνει στα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021 την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Μουσική Παράσταση του Γιώργου Βούκανου «Οραματισμοί-Ιωάννης Καποδίστριας»

Τη βραβευμένη Μουσική Παράσταση «Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας» του Γιώργου Βούκανου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, 2021, στις 21:00 το χώρο εκδηλώσεων των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, στον Παλιό Σταθμό Τρένου στο Διόνυσο.

Η παράσταση έχει δημιουργηθεί με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια (1831), του σημαντικού Ευρωπαίου πολιτικού και πρώτου κυβερνήτη της μετα-επαναστατικής Ελλάδας.

Τους «Οραματισμούς του Καποδίστρια» ερμηνεύουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και ο τενόρος Κωνσταντίνος Τζέμος.

Τα αφηγηματικά μέρη του έργου αποδίδουν ο Κώστας Αρζόγλου και η Χρύσα Ρώμα.

Την σκηνογραφική επιμέλεια υπογράφει ο Γεώργιος Τρικαλιώτης.

Συμμετέχει η Χορωδία αποφοίτων Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης Ambitus, σε διδασκαλία Κατερίνας Βασιλικού.

Το έργο θα παρουσιαστεί από την Melody Chamber Orchestra, την οποία θα διευθύνει ο Πάνος Βλάχος. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση, εμπνευσμένη από την ζωή του πρώτου Κυβερνήτη του Έθνους, Ιωάννη Καποδίστρια, σε μουσική Γιώργου Βούκανου και ποίηση / κείμενα Γεωργίου ΚισσούδηΙωάννη Κορνηλάκη και Βασίλη Κουρή.

Δείτε ΕΔΩ πληροφορίες για την παράσταση

Για κρατήσεις εισιτηρίων κάντε κλικ εδώ.

Για τις επόμενες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που ακολουθούν, πατήστε εδώ.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι φέτος λέμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το δικό μας έμπρακτο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ήρωες – μέλη των Εθελοντικών Κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, συμπεριλαμβανομένων των Ναυτοπροσκόπων, στους οποίους οφείλουμε πολλά. Για αυτό το λόγο σας καλούμε να ενισχύσουμε όλοι μαζί τους εθελοντές μέσω του ειδικού σημείου που θα τοποθετηθεί στους χώρους εκδηλώσεων (στον Παλιό Σταθμό Τρένου και στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου).