Δευτέρα Απρίλιος 12, 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δ.Σ του Συλλόγου «ΔΡΥΑΔΕΣ» προς τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Καλαφατέλη

Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου «Δρυάδες» εικόνα

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας του Δ.Σ του Περιβαντολογικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου «ΔΡΥΑΔΕΣ» προς τον Δήμαρχο του Δήμου Διονύσου κ. Καλαφατέλη, σχετικά με την χρηματοδότηση του Συλλόγου από τον Δήμο.

«Με έκπληξη και πικρία πληροφορηθήκαμε ότι δεν θα επιχορηγηθούμε με το εγκριθέν από το Δ.Σ. ποσό των 2.500 ευρώ δεδομένου ότι η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου έχει εκδώσει για το Σύλλογο μας ένταλμα περαιτέρω διερεύνησης , θεωρώντας ότι τα τιμολόγια δαπανών που προσκομίσαμε είναι ασαφή και δεν αποδεικνύουν ότι τα χρήματα της επιχορήγησης του 2019 δαπανήθηκαν για τους σκοπούς που μας τα χορηγήσατε.

Ο Σύλλογος μας πάντοτε κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας, διεκδικεί αυτά που του ανήκουν και όπως κάθε χρόνο ακολουθώντας με επιμέλεια τις οδηγίες και την διαδικασία που – εγγράφως – μας υποδείξατε φτιάξαμε το φάκελο και για την φετινή επιχορήγηση. Στον φάκελο επισυνάψαμε τρία τιμολόγια από οποία τα δύο αφορούν την πληρωμή καθηγητών για μαθήματα ρομποτικής και το τρίτο την πληρωμή τουριστικού γραφείου για τη μετάβαση μας στη Θεσσαλονίκη (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η διαμονή στο ξενοδοχείο) προκειμένου να ξεναγηθούμε στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της πόλης καθώς και τα οχυρά Ρούπελ.

Από αυτό το τρίτο τιμολόγιο επειδή αναφέρεται μόνο σε μετάβαση προς Θεσσαλονίκη και επιστροφή Κρυονέρι και δεν αναφέρει ρητά τους χώρους ξενάγησης αμφισβητείται η δράση και δεν επιχορηγούμεθα. Και βέβαια αυτό το τιμολόγιο τώρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο αφού στη Διαύγεια στείλαμε όσα τιμολόγια ήταν απαραίτητα να επισυνάψουμε στο αίτημα.

Θεωρούμε από τα παραπάνω ότι είναι ξεκάθαρο πως τα χρήματα της επιχορήγησης του 2019 χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς για τους σκοπούς που μας δόθηκαν και παρακαλούμε να προβείτε στην επιχορήγηση μας για το 2020».

Η Πρόεδρος
Ρένα Παναγοπούλου