Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης ηλεκτρικών πατινιών & ποδηλάτων για παιδιά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Ερυθραίας την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης - Δήμος Κηφισιάς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης ηλεκτρικών πατινιών & ποδηλάτων για παιδιά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Νέας Ερυθραίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης «Πάνος Μυλωνάς».

Οι αλλαγές στον τομέα των μεταφορών είναι ραγδαίες και τα μέσα μικροκινητικότητας, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα, προσφέρουν πλέον μια βιώσιμη, εναλλακτική δυνατότητα μετακίνησης για εκατομμύρια Έλληνες.

Ωστόσο, παρά τις μικρές ταχύτητες που αναπτύσσουν, «παγίδες» για τους αναβάτες καραδοκούν στους ελληνικούς δρόμους. Ειδικότερα όσον αφορά τα ηλεκτρικά πατίνια (e-kickscooters), πρόκειται για ένα αρκετά νέο μέσο μικροκινητικότητας, το οποίο γρήγορα έγινε δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους. Έχει, όμως, αρκετές ιδιαιτερότητες και διαφορές από τα ποδήλατα, ενώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση του.

Σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί το κοινό για την ασφαλή χρήση των μέσων μικροκινητικότητας, το GetElectric.gr και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και στο πλαίσιο του Mobility Week, διοργανώνουν ένα live σεμινάριο, ανοικτό σε όλες τις ηλικίες. Κατά τη διάρκειά του, οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για το τι πρέπει να προσέχουν κατά την χρήση αυτών των μέσων, θα γίνει ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων αλλά και των ιδιαιτεροτήτων τους ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν σε ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον.

***Είσοδος ελεύθερη***