Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Eιδεχθές έγκλημα στον Δήμο Διονύσου το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Διονύσου έγκλημα εικόνα

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, 2020, στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου ο Προϊστάμενος Ύδρευσης, Παναγιώτης Αγγελίδης, μετά από απρόκλητη δολοφονική επίθεση «δι ασήμαντον αφορμή» από άτομο που τον εκτέλεσε εξ’επαφής με πιστόλι, με τρεις σφαίρες.

Το πρωί της Δευτέρας, λίγο μετά τις 08:30, ο δράστης μαινόμενος για έναν λόγο άνευ σημασίας, δίχως δεύτερη σκέψη εισέβαλε στον εσωτερικό χώρο της δημόσιας υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται στην οδό Λακωνίας. Ο δράστης, ηλικίας 77 ετών, σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον Παναγιώτη Αγγελίδη στο κεφάλι εξ επαφής τρείς φορές. Μετά τους πυροβολισμούς ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς, που τον αναζητούσαν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι πριν το αιματηρό περιστατικό είχε προηγηθεί έντονος διάλογος ανάμεσα στον δράστη και τον Προϊστάμενο Ύδρευσης, Παναγιώτη Αγγελίδη, του Δήμου Διονύσου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο 77χρονος μπήκε στο γραφείο του θύματος, ήταν παρών και ένας άλλος υπάλληλος στον οποίο είπε «βγες έξω, θέλω να πω κάτι στον Παναγιώτη».

«Θα σας σκοτώσω όλους. Καταστρέφεται το σπίτι μου και εσείς δεν κάνετε τίποτα», φέρεται να έλεγε εδώ και καιρό ο 77χρονος δράστης στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Διονύσου.

Ο δράστης είχε επισκεφθεί και άλλες φορές το αμαξοστάσιο του δήμου και παραπονιόταν για τη διαρροή στο σπίτι του, η οποία ωστόσο δεν είχε διαπιστωθεί, σύμφωνα με τους υπαλλήλους της εν λόγω υπηρεσίας.

«Οι 3 σφαίρες κατά του Παναγιώτη Αγγελίδη αποτελούν βαρύτατο πλήγμα κατά ολόκληρου του Δήμου Διονύσου, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της δημοκρατίας μας συνολικά. Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό και τη βαθύτατη θλίψη μου για αυτό το πρωτόγνωρο τραγικό συμβάν. Θέλω ακόμη να μεταφέρω τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, τόσο από πλευράς της διοίκησης του Δήμου και των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, όσο και των εργαζομένων μας. Η στήριξή μας προς την οικογένεια του εκλιπόντος είναι δεδομένη», δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου όλες οι υπηρεσίες του (κεντρικό Δημαρχείο, περιφερειακές υπηρεσίες και Δημοτικές Κοινότητες) θα παραμείνουν κλειστές, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της τοπικής δημοτικής συγκοινωνίας.

Θα υπάρξει μέσα στην ημέρα νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία του Δήμου Διονύσου τις επόμενες ημέρες καθώς και την ημέρα κηδείας του εκλιπόντος Παναγιώτη Αγγελίδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου Διονύσου.

Δείτε τις πρώτες δηλώσεις του Δημάρχου Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, στο παρακάτω βίντεο.