Κυριακή Απρίλιος 11, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Δράση για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Δήμο Κηφισιάς

εγκαταλελειμμένα αυτοκινήτα εικόνα

Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων για τα αιτήματα που έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκ του νόμου διαδικασία κι ανέρχονται στον αριθμό 180.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα βρίσκονται σε  διάφορα δημόσια σημεία του Δήμου Κηφισιάς  και στις 3 Δημοτικές Ενότητες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία κι Εκάλη. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της αισθητικής, καθαριότητας και υγιεινής του Δήμου μας.

Τα οχήματα που απομακρύνονται οδηγούνται προς ανακύκλωση βάση του Π.Δ.116/2004.

Η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Συγκεκριμένα:

• Ενημερώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου από τους επόπτες και τους δημότες.

• Καταγράφεται το όχημα και φωτογραφίζεται δύο διαφορετικές ημερομηνίες σε χρονική διάρκεια ενός μήνα.

• Ακολούθως, τοποθετείται στο αυτοκίνητο ειδοποίηση απομάκρυνσης.

• Εάν το όχημα φέρει πινακίδες ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης του με σχετική επιστολή. Η απομάκρυνση των οχημάτων γίνεται μετά την πάροδο 45 ημερών.

Στο πλαίσιο της δράσης για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τα οποία δυσκολεύουν τη στάθμευση και αποτελούν εστίες μόλυνσης, οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να επικοινωνούν στον τηλέφωνο 210-6206677 ή να στέλνουν ηλεκτρονικό αίτημα στο Γραφείο Δημότη και να δίνουν πληροφορίες για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που υποπέπτουν στην αντίληψη τους σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου μας.