Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης, ενημερωτικό υλικό και βιοδιασπώμενες σακούλες στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς

Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Διονύσου εικόνα

Στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς  σταθμούς του Δήμου Κηφισιάς, δημόσιους και ιδιωτικούς, διανεμήθηκαν δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης, ενημερωτικό υλικό και βιοδιασπώμενες σακούλες.

«Η Νέα γενιά πρωταγωνιστεί στην προστασία του Περιβάλλοντος», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος  Σκορδίλης, ο οποίος μαζί με εργαζόμενους του Δήμου μας συνεχίζει την παράδοση των καφέ κάδων.

Η κομποστοποίηση αποτελεί μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα βιοαπόβλητα (φλούδες, λαχανικά, γκαζόν, φύλλα κ.α.) σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που ονομάζεται κομπόστ. Το κομπόστ που παράγεται είναι το καλύτερο φυσικό λίπασμα.

Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους κατοίκους που δε δήλωσαν συμμετοχή και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω του portal του Δήμου (e-υπηρεσίες >πολίτες >δήλωση για τη συμμετοχή στη συλλογή βιοαποβλήτων).