Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης από το Δήμο Διονύσου

Δήμος Διονύσου κοινωνική προστασία εικόνα

Ο Δήμος Διονύσου έχει συγκροτήσει ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, για να μην είναι ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και στην Πανδημία.

• Έχει ενισχύσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετήσει ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους, απόρους, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες ή πολίτες που δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν. Ήδη από τη Δευτέρα 23/3, δημιούργησε μια νέα τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, η οποία λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως και Σάββατο και ώρες 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ., στα τηλέφωνα 213 2030600 και 210 8141700. Επίσης, όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν και στο email: menoumespiti@dionysos.gr.

• Έχει δημιουργήσει, μέσω της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γραμμή επικοινωνίας (2108141751), η οποία λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα (και Σαββατοκύριακο) από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., για οποιαδήποτε ερώτηση ή επείγουσα διαχείριση.

• Έχει διαθέσει στην εξυπηρέτηση των πιο αδύναμων πολιτών το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 210 8143384. Ακόμη, όποιος επιθυμεί να δωρίσει φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο μπορεί να βρει λεπτομέρειες πατώντας εδώ .

• Έχει ενεργοποιήσει και πάλι τον εθελοντισμό. Όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής και να βοηθήσει το κοινωνικό έργο του Δήμου, μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής πατώντας εδώ.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα με τις σχετικές πρωτοβουλίες του Δήμου Διονύσου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!