Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Διεθνής Βράβευση Μαθητών Ζωγραφικής των Τμημάτων Δροσιάς και Σταμάτας του Δήμου Διονύσου

Διεθνής Διαγωνισμός εικόνα

Η δασκάλα ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων Δροσιάς και Σταμάτας, του Δήμου Διονύσου, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, υπέβαλε τα έργα των μαθητών της σε Διεθνή Διαγωνισμό, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής είχε προκηρυχθεί από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία με τίτλο «Από τα Παιδιά και τους Νέους για το Τόκιο 2020 με Αριστεία, Σεβασμό και Φιλία» για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στην δημιουργία ζωγραφικών έργων αφιερωμένων στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, με στόχο οι μαθητές να μαθαίνουν να σκέφτονται κριτικά, να συνεργάζονται, να ερευνούν, να εκφράζονται, να δημιουργούν και να επικοινωνούν.

Η εγκυρότητα συμμετοχής και οι διακρίσεις πραγματοποιήθηκαν από ειδική Επιτροπή Καλλιτεχνικής Αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία αποτελείτο από καταρτισμένους εικαστικούς και εκπαιδευτικούς.

Τα παιδιά μας που διακρίθηκαν στον Διεθνή αυτό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με αλφαβητική σειρά, είναι:

 Αχιλλείου Αγγελίνα
• Λαγομιτζή Μάρα
• Λυριντζή Κωνσταντίνα
• Παππά Χριστίνα

Οι διακριθέντες μικροί καλλιτέχνες μας θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, ενώ τα έργα τους προβάλλουν σε μια έκθεση έκπληξη σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και την International Olympic Committee εδώ.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Καρυστινός συγχαίρουν ιδιαίτερα τους μαθητές που διακρίθηκαν αλλά κι εκείνους που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό, καθώς και τη δασκάλα κα Κατερίνα Γιαννακοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ