Σάββατο 31 Ιουλίου, 2021

Διαδικτυακό Σεμινάριο «Αρχαιολογίας & Μνημείων» του Δήμου Διονύσου με τον Καθηγητή Δρ. Αθανάσιο Νακάση

Διαδικτυακό Σεμινάριο Αρχαιολογίας

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, 2020, στις 18:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακό Σεμινάριο «Αρχαιολογίας & Μνημείων» από τον Καθηγητή Δρ. Αθανάσιο Νακάση, Αρχιτέκτονα MSc, Πρόεδρο του Ελληνικού ICOMOS  με θέμα «Τα Τείχη του Πειραιά – Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Διάλεξη, με ταυτόχρονη παρουσίαση.  κειμένου και κατόπιν ερωτήσεις – επεξηγήσεις.

Ο κος Αθ. Νακάσης, για 11η φορά, θα παρουσιάσει αφιλοκερδώς στον Δήμο μας θέματα που αφορούν στην αρχαιολογία και στα ελληνικά μνημεία. Διακεκριμένος επιστήμονας Δρ Αρχιτέκτων και Καθηγητής, με πλήθος έγκριτων δημοσιεύσεων και διαλέξεων περί της ελληνικής αρχαιότητας, έχει υπηρετήσει στο ΥΠΠΟ επί 36 χρόνια. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου.

Δίδαξε επί 20ετίας στο ΤΕΙ – νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τα μαθήματα «Τεχνικές Ανασκαφής», «Πρώτα σωστικά Μέτρα στις ανασκαφές», «Αποτυπώσεις», «Αναστηλώσεις» και «Αρχαία Τεχνολογία». Κανείς Αρχιτέκτων στην Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει σε τόσες πολλές ανασκαφές (δεκάδες) όσο ο Αθ. Νακάσης επί 44 συναπτά έτη και συνεχίζει ακόμα. O Κος Αγγ. Νακάσης εργάζεται στο ΥΠΠΟ και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ανασκαφών τα τελευταία 20 χρόνια, με πολλές δημοσιεύσεις και διαλέξεις στο ενεργητικό του.

Υπεύθυνη από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ» είναι η Πρόεδρος κ.Άννα Γρώππα-Στασινοπούλου, ενώ διαχειρίστρια του ZOOM Meeting, για τη διαδικτυακή μετάδοση του σεμιναρίου, είναι η κ. Αναστασία Στασινοπούλου.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το σεμινάριο μπορούν να συνδεθούν με το πρόγραμμα ZOOM κάντοντας κλικ εδώ.

Meeting ID: 898 0723 3306

Passcode: arxaia

Παρακαλούνται ακόμη όλοι οι συμμετέχοντες να γράφουν το ονοματεπώνυμό τους κατά την είσοδό τους στην εφαρμογή.