Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Δεύτερο σχολικό λεωφορείο Παιδικών Σταθμών στον Δήμο Κηφισιάς

σχολικό λεωφορείο Παιδικών Σταθμών Νέας Ερυθραίας εικόνα

Η Νέα Ερυθραία απέκτησε το δικό της σχολικό λεωφορείο Παιδικών Σταθμών, το οποίο θα μεταφέρει με ασφάλεια τους μικρούς μαθητές από και προς τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, μετά την επαναλειτουργία τους.

Πρόκειται για το δεύτερο σχολικό λεωφορείο του Δήμου Κηφισιάς , ειδικά κατασκευασμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, το οποίο προστίθεται στις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρονται από το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς.

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 έγινε η παραλαβή του, από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Γιάννη Παντελεάκη, ο οποίος δρομολόγησε κατά την θητεία του ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών τις απαραίτητες διαδικασίες για την προμήθεια του, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Προσχολικής Ηλικίας και Πρόεδρο ΔΕΠ Κατερίνα Καραλή, τον Προϊστάμενο Παιδικών Σταθμών Γιάννη Κασιμάτη και τον υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας Λάμπρο Παντούλη.

Το νέο σχολικό λεωφορείο είναι 30 θέσεων, έχει ειδικές προδιαγραφές για παιδιά έως 5 ετών και πληρoί τους πιο αυστηρούς κανόνες ασφάλειας. Είναι σύμφωνα με το πρότυπο προδιαγραφών ρύπων της Ε.Ε.(Euro 6) και διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας όπως: ευφυή ταχογράφο, υποβοήθηση φρεναρίσματος (active brake assist), σύστημα διατήρησης λωρίδας (Lane keeping assist), σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων (Crosswind assist) και καθίσματα ατομικά ανατομικά Injection τύπου bucket.

Για την απόκτηση από το Δήμο μας του δεύτερου σχολικού λεωφορείου συνεργάστηκαν τα τμήματα Προσχολικής Αγωγής, Προμηθειών, Μηχανολογικού Ελέγχου και η Τεχνική Υπηρεσία. Με απόφαση της Υπεύθυνης των Παιδικών Σταθμών Κατερίνας Καραλή και το δεύτερο σχολικό λεωφορείο θα μετατραπεί σε κινητή δανειστική βιβλιοθήκη, για το διάστημα το οποίο οι Παιδικοί Σταθμοί είναι σε αναστολή λειτουργίας ενώ η έδρα του θα είναι στο Β’ Παιδικό Σταθμό Νέας Ερυθραίας.