Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Δασική πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής – Η Φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια

πυρκαγιά Σταμάτα Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα Αττικής κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής. Απειλούνται σπίτια, ενώ ήδη ζητήθηκε εκκένωση οικισμού. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 22 οχήματα, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ανέμων. Η φωτιά έρχεται από Σταμάτα προς Ροδόπολη και Διόνυσο. H φωτιά είναι δίπλα στα σπίτια κυριολεκτικά, ενώ έχουν εκκενωθεί οικισμοί και η αστυνομία έχει κλείσει δρόμους για την διευκόλυνση του έργου της πυροσβεστικής.

Έχουν κλείσει η λεωφόρος Σταμάτας και η λεωφόρος Διονύσου, ενώ η αστυνομία πηγαίνει στα απομακρυσμένα σπίτια και ζητά από τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής.
Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: εδώ».

Στη δασική πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 3 ομ. πεζοπόρων, 22 οχήματα, 5 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Πηγή: ertnews.gr