Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Απάντηση αναφορικά με τον ελαιοχρωματισμό των συστεγαζόμενων σχολείων Αγίου Στεφάνου από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή

Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή εικόνα

Παρακάτω θα διαβάσετε την απάντηση  που δόθηκε από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, αναφορικά με τον ελαιοχρωματισμό των συστεγαζόμενων σχολείων, Γυμνασίου και Λυκείου, Αγίου Στεφάνου.

«Αναφορικά με ανακοίνωση της παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες», στην οποία γίνεται αναφορά στον ελαιοχρωματισμό των συστεγαζόμενων σχολείων Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Στεφάνου από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 3,35 € /τ.μ. για 1740 τ.μ., και απαράδεκτα υπονοούμενα για δήθεν υπερτιμολόγηση, αντί άλλης απάντησης παραθέτουμε την αντίστοιχη απόφαση του 2018 (υπ’αριθμόν 122/2018) για τον ελαιοχρωματισμό των ίδιων σχολείων.

Από αυτήν προκύπτει ότι για μόλις 420 τ.μ. η τιμή ανά τ.μ. ήταν 9,7035 € /τ.μ. με συνολική δαπάνη 4.070 € χωρίς το ΦΠΑ. Δηλαδή σχεδόν… τριπλάσια από την τιμή που αναφέρεται στην απόφαση της σημερινής Διοίκησης του Νομικού Προσώπου!

Κατά συνέπεια, είναι προφανές ότι τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί υποτιθέμενης ζημίας 1.100 ευρώ δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

Ειδικά μάλιστα όταν για το 2019 δεν υπάρχουν αντίστοιχες συγκρίσιμες προσφορές, καθώς ο απελθών Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δεν παρέδωσε ως όφειλε τα διαχειριστικά στοιχεία.

Για τα πεπραγμένα όμως της απελθούσας Διοίκησης της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής που όρισε η τότε διοικούσα παράταξη «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες», θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση με ονόματα και στοιχεία όταν έρθει η ώρα».