Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους Δήμους Αττικής

αδέσποτα ζώα εικόνα

Σε θετική κατεύθυνση κινείται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς τουλάχιστον όσον αφορά στους Δήμους Αττικής.

Σε σχετικό σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων σε δημόσιες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις. Με το προτεινόμενο άρθρο οι Δήμοι της Αττικής και ο Δήμος Κηφισιάς, οι οποίοι στερούνται γεωργικών εκτάσεων θα μπορέσουν να προσφέρουν στα ζώα συντροφιάς χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης.

Ο Δήμος Κηφισιάς από το 2014 έχει θέσει στόχο τη δημιουργία καταφυγίου για την εξυπηρέτηση των αδέσποτων ζώων. Όπως επισημαίνει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Εκάλης και Ζωοφιλίας Αχιλλέας Κουρέπης, παρότι ο Δήμος Κηφισιάς επεδίωξε συστηματικά την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για αγορά, ωστόσο κανένα οικόπεδο δεν πληρούσε τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται από το νόμο, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα έργο που θα διευκόλυνε την ροή του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι ένα απαραίτητο έργο για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών μας για την ευζωία τους.