Παρασκευή 30 Ιουλίου, 2021

«Αλλοτινές Πατρίδες 2020»: Περιήγηση στο χωριό Κάτω Παναγιά της Ερυθραίας με τον Θοδωρή Κοντάρα

Αλλοτινές Πατρίδες 2020 εικόνα

Μια περιήγηση στο χωριό Κάτω Παναγιά της Ερυθραίας με διαφάνειες και ιστορική τεκμηρίωση προσέφερε ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, 2020, στον φιλόξενο κήπο του Κέντρου Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) στη Βίλλα Κώστα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής «Αλλοτινές Πατρίδες 2020».

Την ομιλία προλόγισε η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ και συντονίστρια των εκδηλώσεων Έφη Κούτση, η οποία αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Θοδωρή Κοντάρα στη διάσωση του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Ο κύριος Κοντάρας παρουσίασε τη χαμένη πατρίδα των προγόνων μας και χάρισε την ευκαιρία στο κοινό να την γνωρίσει εν τάχει από καταβολής μέχρι σήμερα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης «Οι Ταξιάρχες» με την δραστήρια πρόεδρο Στέλλα Βογιατζή. Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Ευχαριστούμε τους σπουδαστές του ΙΕΚ Κηφισιάς Ευάγγελο Λουτριώτη, Αντώνιο Μέμο και Νικόλαο Στόλη για τη φωτογραφική κάλυψη.