Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Αφιερωμένο στην πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας ήταν το διήμερο που πραγματοποιήθηκε στις 5 και 10 Σεπτεμβρίου 2021, στα «Διονυσία 2021»

πολιτιστική παράδοση Ελλάδας - ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2021

Αφιερωμένο στην πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας ήταν το διήμερο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του ΤΥΠΕΤ στον Άγιο Στέφανο, στο πλαίσιο των «Διονυσίων 2021», με συνδιοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις» και του Δήμου Διονύσου.

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Όλα τ’ αστέρια τ’ ουρανού», με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών του Κέντρου Πολιτισμού «Χορεύρεσις», οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διαφορές περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τον Πόντο και Μέγαρα.

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τίτλο «Όλη η Ελλάδα σε έναν κύκλο» με τους «Χοροσταλίτες».

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν από πλευράς του «Χορεύρεσις» ο Παναγιώτης Μπιτάκος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης. Ο κ.Καλαφατέλης συνεχάρη τον κ.Μπιτάκο για την άρτια εκδήλωση ενώ, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε την πρόθεση του Δήμου να ανακατασκευάσει το ΤΥΠΕΤ μετατρέποντάς το σε Πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων, μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τις δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις με «άρωμα» παράδοσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες θεατές. Το «παρών» εκτός από το Δήμαρχο Διονύσου έδωσαν μεταξύ άλλων ο Εφημέριος του Ι.Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου π.Χρυσοβαλάντης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέλη Νομικών Προσώπων κ.α.