Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

260 παιδιά φιλοξενούνται στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου Κηφισιάς

Καλοκαιρινός Παιδότοπος Δήμου Κηφισιάς εικόνα

Σε ασφαλές, γνώριμο και ευχάριστο περιβάλλον τα παιδιά του Δήμου Κηφισιάς, συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Καλοκαιρινού Παιδότοπου του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» του Δήμου.

Ο καλοκαιρινός παιδότοπος φιλοξενεί 260 μαθητές και μαθήτριες από 5,5 έως και 12 ετών,  σε 6 σχολεία του Δήμου Κηφισιάς. Έμπειρο προσωπικό 80 εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διαφορών ειδικοτήτων δίνουν έμφαση σε βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την πνευματική και σωματική άσκηση των παιδιών. Επίσης τηρούνται  όλα τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ, με διπλή καθαριότητα (12 εργαζόμενοι) και απολύμανση όλων των χώρων στα διαλείμματα, αντισηπτικά στις αίθουσες και νοσηλεύτριες στα σχολεία τα οποία διαθέτουν αίθουσα για αναρρωτήριο.

Φέτος είναι  μειωμένος ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μόλις 12 παιδιά τα οποία παρακολουθούν μαθήματα όπως Μουσική, Γυμναστική, Εικαστικά, Θεατρική αγωγή κ.α.

Στα πλαίσια του «Καλοκαιρινού Παιδότοπου» ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι μαθητές για το μάθημα της Κηπουρικής. Οι μικροί κηπουροί μαθαίνουν για τη σημασία του νερού, τις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά και για την ανακύκλωση των υλικών.  Σύντομα θα δημιουργήσουν τον δικό τους κήπο!

Λόγω της υγειονομικής κρίσης και με υπευθυνότητα κι αγάπη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους φέτος δε θα υπάρξει γιορτή για τη λήξη του προγράμματος. Όπως μας ενημερώνει η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα Κατερίνα Καραλή, θα διεξαχθεί σε κάθε σχολείο ένας διαγωνισμός. Τα παιδιά  θα  ακούσουν τα «Κύματα» του Στ. Σπανουδάκη και θα εκφράσουν τις  σκέψεις και τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα κείμενο. Θα βραβευτούν μια ζωγραφιά κι ένα κείμενο σε κάθε σχολείο.