Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

161 νέες εγγραφές σε μία ημέρα στην πλατφόρμα του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς

To ΚΕΠ Υγείας ( Κέντρο Πρόληψης Υγείας ) του Δήμου Κηφισιάς μέσα σε μια μέρα έκανε 161 εγγραφές πολιτών, που θα ενημερώνονται για τις δράσεις υγείας που αφορούν στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στη δράση διανομής ειδών πρώτης ανάγκης (ΤΕΒΑ), το ΚΕΠ Υγείας πήρε την πρωτοβουλία να κάνει εγγραφή των πολιτών στην πλατφόρμα www.kepygeias.org  και θα ενημερώνονται με μήνυμα στο κινητό τους ή με e-mail για τις δράσεις που πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

Παροτρύνουμε όλους τους πολίτες να κάνουν την εγγραφή τους στον σύνδεσμο www.kepygeias.org , ώστε να ενημερώνονται για τις δωρεάν δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος.