Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Το Yπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό – κλείνουν κέντρα διασκέδασης, σινεμά, θέατρα και γυμναστήρια

κορωναϊός εικόνα

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας. Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου για τον κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα είναι 18, εκ των οποίων τα 10 είναι «ορφανά», δηλάδη χωρίς γνωστή πηγή προέλευσης. Τα περισσότερα από τα «ορφανά» κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική. Επιπλέον 15 περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Εξιτήριο για τη 38χρονη μητέρα και το παιδάκι:

Στο σπίτι βρίσκονται η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, με το 9χρονο παιδί της. Τα δύο πρώτα κρούσματα της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός θεωρούνται πλέον υγιείς και δεν μεταδίδουν τη νόσο, όπως εξήγγειλε με χαμόγελα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Οι θεράποντες γιατροί στο ΑΧΕΠΑ έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και δεν υπήρχε νόημα περαιτέρω νοσηλείας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, οι εξετάσεις στον ρινοφάρυγγα των δύο ασθενών, έδειξαν ότι δεν υπάρχει ιικό φορτίο της νόσου, άρα η παραμονή τους στο νοσοκομείο και σε θάλαμο αρνητικής πίεσης θα είχε πλέον νόημα.

Νέα μετρα για τον κορωνοϊό:

Ως προς τα νέα μέτρα ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων, παιδότοπων, αλλά και των χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Σχετικά με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε:

Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Πηγή: www.iatropedia.gr