Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Προπληρωμή επιδομάτων και μακροχρόνια άνεργοι – νέο κοινωφελές πρόγραμμα απασχόλησης

ΟΑΕΔ εικόμα

Από σήμερα ξεκινά η προπληρωμή των επιδομάτων ειδικής παροχής προστασίας Μητρότητας αλλά και το δώρο Πάσχα, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Για όποιους η επιδότηση έληξε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 δίνεται παράταση, κι αυτό σημαίνει ότι οι μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν 400 ευρώ, ενώ για τους υπόλοιπους η επιδότηση ανέρχεται σε 798,50 ευρώ που αντιστοιχεί σε δύο μήνες παράτασης.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης με 36.500 θέσεις εργασίες και 8μηνη διάρκεια αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα σε δήμους και περιφέρειες. Θα έχουν προτεραιότητα οι μακροχρόνια άνεργοι σε διάφορες ειδικότητες, όπως τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 30 Απριλίου, 2020, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού και συνωστισμού.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται ηλεκτρονικά από χθες. Για πρώτη φορά, οι άνεργοι μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας. Ο κύριος Πρωτοψάλτης επισήμανε ότι παρά τις δυσκολίες λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 11320 του ΟΑΕΔ.

Πηγή: ΕΡΤ