Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Νέα υποστηρικτικά μέτρα για τους επιστημονικούς κλάδους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης εικόνα

Ο υπουργός Εργασίας κ.Βρούτσης προαναγγέλει νέα υποστηρικτικά μέτρα για τους επιστημονικούς κλάδους, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για το επίδομα τηλεκατάρτισης στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, ύψους 600 ευρώ.

Ο κ.Βρούτσης γνωστοποιεί -μέσω του ΑΠΕ – ότι θα υπάρξει άμεσα δέσμη μέτρων, βάσει της οποίας θα μπορούν να καταβληθούν οι εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών με 25% έκπτωση, εάν το επιθυμούν οι ίδιοι. «Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στη στήριξη των επιστημονικών κλάδων της χώρας και, συγκεκριμένα, στους έξι βασικούς: των δικηγόρων, γιατρών, οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, οικονομολόγων, λογιστών, εκπαιδευτών και ερευνητών», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

«Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Θα υπάρξει και άλλη δέσμη μέτρων, όπως αυτή που θα παρουσιαστεί στην επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχεται άμεσα, βάσει της οποίας θα μπορούν να καταβληθούν οι εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών με 25% έκπτωση, εάν φυσικά το επιθυμούν οι ίδιοι», αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Όσον αφορά το πρόγραμμα που συμπληρωματικά θα ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας με ποσό 600 ευρώ καθαρά ανά δικαιούχο, ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι θα υλοποιηθεί μέσα από μία προαιρετική διαδικασία συμμετοχής σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου τους.

Πηγή: ΕΡΤ