Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Νέα μέτρα σχετικά με τον αριθμό και την χρονική διάρκεια των μετακινήσεων εξετάζει η κυβέρνηση

Μαξίμου εικόνα

Νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων εξετάζει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να πραγματοποιεί νέο γύρο συσκέψεων κυρίως με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και εντός της ημέρας να αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του.

Δύο είναι τα πρόσθετα μέτρα τα οποία εξετάζονται και αφορούν στον αριθμό, αλλά και στη χρονική διάρκεια των μετακινήσεων. «Οι συνεπείς δεν πρόκειται να θιγούν», επισήμανε σε πρωϊνές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και τόνισε πως στόχος είναι να μην γίνεται κατάχρηση από τους λίγους.

Σχετικά με ενδεχόμενο κλείσιμο των διοδίων ενόψει και του Πάσχα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι: «θα γίνει ό,τι χρειαστεί» προκειμένου να μην υπάρχει «καταστρατήγηση», όπως είπε στον περιορισμό των μετακινήσεων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τόνισε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δεν θέλει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος» ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών».

Βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης: 10306. Πρόκειται για πρωτοβουλία του πρύτανη του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Α΄Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή κλινική του Αιγινήτειου.

Πηγή: ΕΡΤ