Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ενημέρωση από την κυβέρνηση για τον κορωνοϊό και τους νέους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα

αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος εικόνα

«Εχθρός πρέπει να είναι ο ιός. Πρώτο και κύριο μέτωπο σε αυτό τον πόλεμο είμαστε εμείς. Ο ιός δεν διασπείρεται μόνος του, τον διασπείρουμε εμείς», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Οι συνεπείς και υπεύθυνοι πολίτες να γνωρίζουν ότι ο κόπος τους δεν πάει χαμένος», πρόσθεσε και στη συνέχεια, σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, διευκρίνισε ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΣΥ.

Κρίθηκε αναγκαία και η απασχόληση εθελοντών στο ΕΣΥ. Καλούνται όσοι θέλουν από τις σχετικές ειδικότητες αλλά και άλλοι σε διοικητικές θέσεις, επανέλαβε. Οι εθελοντές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής Εθελοντικό πρόγραμμα ethelontes.gov.gr.

Το κράτος και ο παραγωγικός ιστός δεν παραλύουν, επισήμανε στη συνέχεια.

Αναφορικά με τη νέα ΚΥΑ που ισχύει από σήμερα οι νέοι περιορισμοί είναι:

«Μέχρι 15/4 απαγόρευση προσγείωσης αεροσκαφών και θαλάσσιων μέσων από την Τουρκία. Η απαγόρευση δεν ισχύει για Έλληνες πολίτες και μόνιμους κατοίκους Ελλάδας», διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι: «ισχύει απαγόρευση και για αεροσκάφη από τη Μ. Βρετανία».

Σε ερώτηση για επαναπατρισμό Ελλήνων από Μ. Βρετανία η κυρία Πελώνη απάντησε: «Τέλος οι πτήσεις από το Ην. Βασίλειο από σήμερα. Αν υπάρξει αίτημα θα το εξετάσουμε».

Πηγή: ΕΡΤ