Δευτέρα Απρίλιος 12, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι δέχθηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος

Στέφανος Χίος εικόνα

Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, λίγο μετά τις 2 τα ξημέρωματα της Δευτέρας, και νοσηλεύεται σε καταστολή στο ΚΑΤ, καθώς οι σφαίρες πέρασαν ξυστά από την καρωτίδα και την καρδιά του.

Η ψυχραμία καθώς και η αντίδραση του δημοσιογράφου την ώρα της επίθεσης, του έσωσαν τη ζωή. Και αυτό γιατί μετά τον πρώτο πυροβολισμό, που δέχθηκε ενώ ήταν ακόμα στο αυτοκίνητό του, ο κ. Χίος άνοιξε με δύναμη την πόρτα κάτι που μπλόκαρε το όπλο του δράστη και δεν κατάφερε να ρίξει άλλες σφαίρες. Οι φωνές του δημοσιογράφου αμέσως μετά, ήταν και αυτές που έτρεψαν τους δράστες σε φυγή.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες παραμόνευαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις ο Στ. Χίος εμφανίστηκε, ο ένας εκ των δύο τον πλησίασε, ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του, και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.

Ο δημοσιογράφος φέρει δύο διαμπερή τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου. Η μία τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η δεύτερη πέρασε μέσα από το στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά.

Επιπλέον το δημοσιογραφικό site makeleio.gr έχει υποστεί αποκλεισμό από το Facebook καθώς όλες οι ειδήσεις από τον συγκεκριμένο ιστότοπο έχουν αποκλειστεί και δεν ανεβαίνουν στο Facebook για κάποιο περίεργο λόγο!

Πηγή: makeleio.gr