Κυριακή Απρίλιος 11, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ανοίγει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Νίκος Χαρδαλιάς εικόνα

To άνοιγμα του λιανεμπορίου, πλην καταστημάτων και εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, 2021, με τη χρήση κωδικού και ως 3 ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας, με τη μέθοδο του click away και click in shop, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά με μέγιστο όριο 20 πελάτες ανά περίπτωση.

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα σ/κ η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο ως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά μόνο για τα σ/κ και ότι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσουν την κυβέρνηση στην άρση του μέτρου.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα σχολείων, πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την προσοχή του κόσμου «όπου κι αν πάει» επέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικές και ότι καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες.

Πηγή: ΕΡΤ