Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ανακοινώθηκαν 74 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 966 τα συνολικά κρούσματα και 28 οι νεκροί

Σωτήρης Τσιόδρας εικόνα

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τα συνολικά κρούσματα είναι 966, εκ των οποίων τα 74 είναι νέα.

Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 66 άτομα, τα 65 διασωληνωμένοι. Το 86% είναι άνδρες και οι περισσότεροι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ή είχαν ηλικά άνω των 70 ετών.

Σήμερα είχαμε 2 νέους θανάτους, συνολικά οι θάνατοι είναι 28. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 χρόνια, οι 23 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες, οι περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετέφερε το ευχάριστο νέο της εξόδου από την κρίσιμη κατάσταση τεσσάρων ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς αυτοί ήταν ηλικίας από 52 έως 67 ετών, ενώ οι δύο από τους τέσσερις είχαν σοβαρά χρόνια νοσήμερα και όλοι λάμβαναν ειδική αντιιική θεραπεία.

«Τα μέτρα μας αφορούν όλους το ίδιο, όλοι συμμετέχουμε και μπορώ να πω κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε μέρα. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Μία από αυτές τις νίκες είναι πως ήδη 4 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί και τους ευχόμεθα γρήγορη ανάρρωση».

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη», είπε ο λοιμωξιολόγος και επέμεινε πως πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα αυτοπεριορισμού.

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή στους ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με υψηλό αριθμό περιπτώσεων της νόσου, για την ανάγκη της αυστηρής καραντίνας. Η επιστροφή στην πατρίδα δεν σε διασφαλίζει απο την έκθεση στον ιό ή την διασπορά του», συνέχισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Ανακοίνωσε πως αναμένονται το Σαββατοκύριακο κι άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υγειονομικό υλικό. «Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι», είπε συγκεκριμένα.