Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 695 τα συνολικά κρούσματα και 17 οι νεκροί

Σ. Τσιόδρας εικόνα

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, ανακοικώθηκαν 71 νέα κρούσματα17 νεκροί, 114 νοσηλευομένοι και 35 διασωληνωμένοι, σήμερα.

Τον κίνδυνο μόλυνσης του 50% των ελλήνων τόνισε ο Σ. Τσιόδρας, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας.

Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα βρίσκονται από τις 6 το πρωί όλοι οι Έλληνες μετά την απόφαση για δραστικό περιορισμό στην κυκλοφορία, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού. Η λήψη μέτρων σε όλη τη χώρα κρίθηκε επιβεβλημένη, αλλά γίνεται σε όλους φανερή πλέον η σημασία της ατομικής ευθύνης. Στόχος να κρατηθούν όσο γίνεται χαμηλά ο αριθμός των νέων κρουσματων και ασφαλώς ο αριθμός όσων χάσουν τη μάχη.

Μιλώντας πρώτος ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε από νωρίς η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας πως δεν περισσεύει κανείς στην μάχη με την ασθένεια.

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα. Οι συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από το νέο ιό είναι 17 με μέση ηλικία 76 έτη. Οι 14 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 695. Εξιτήριο έχουν πάρει 29 ασθενείς. Νοσηλεύονται 114, 35 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 56% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Έχουν ήδη προσβληθεί 8-10.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Πολλές πτυχές της πανδημίας είναι ακόμα άγνωστες παγκοσμίως. Αυτό εξηγεί τις διαφορές στην πορεία της, ανά χώρα. Αν επιτρέψουμε στην λοίμωξη να εξαπλωθεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

«Είναι πολύ σημαντικό να επιβαρυνθεί όσο τον δυνατόν λιγότερο το σύστημα Υγείας της χώρας», είπε ο Σ. Τσιόδρας, προσθέτοντας πως οι ελαφρά νοσούντες πρέπει οπωσδήποτε να απομονώνονται. Τόνισε πως τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας δεν πρέπει να χαλαρώσουν, γιατί τα κρούσματα θα αυξηθούν δραματικά.

Ν. Χαρδαλιάς: Η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων

«Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά», ανέφερε κατά την ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες».

Πηγή: ΕΡΤ