Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ανακοινώθηκαν 56 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 1212 τα συνολικά κρούσματα και 43 οι νεκροί

Σωτήρης Τσιόδρας εικόνα

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, τα συνολικά κρούσματα έφτασαν πλέον τα 1212, εκ των οποίων τα 56 είναι νέα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Στους 43 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους, καθώς σημειώθηκαν 5 νέοι θάνατοι. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 71 έτη, οι 32 είναι άνδρες και οι 11 γυναίκες. Ανω του 90% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους (70% και άνω) ή με σοβαρα υποκείμενα νόσηματα.

Έχουν διενεργηθεί ως σήμερα συνολικά 15.961 εργαστηριακά τεστ. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε την χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και σε εξωτερικούς ασθενείς, μετά από συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου, ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για την παρακολούθηση των κρουσμάτων στην κοινότητα. «Η πλατφόρμα θα είναι σύντομα έτοιμη», δήλωσε ο καθηγητης.

72 είναι οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι 59 είναι άντρες (81%) και οι 13 γυναίκες. 5 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού», ανέφερε συγκεκριμένα ο υφυπουργός.

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώσε ακόμη ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, από τις οποίες οι 3019 στην περιοχή της Αττικής. Κατά την διάρκεια αυτώ των ελέγχων 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Είπε επίσης ότι στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε οι πράξεις προσφοράς αυξάνονται. Σήμερα προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean το οποίο μετέφερε από την Κινά μεγάλη ποσότητα ειδκά διαμορφωμένου υγειονομικού υλικού, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και των Ελλήνων εφοπλιστών.