Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 352 τα συνολικά κρούσματα

κορωναϊός εικόνα

Ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Σ. Τσιόδρας και ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσαν 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με συνολικό αριθμό νοσούντων τους 352.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίοδρα, τα 51 από αυτά είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Εννέα είναι διασωληνωμένοι σε Νοσοκομεία Αναφοράς. Σε καραντίνα δύο χωριά του Βοΐου Κοζάνης. Κλείνουν πολλές κατηγορίες εμπορικών καταστημάτων. Αναστέλλεται το μέτρο του δακτυλίου στην Αθήνα.

Δέκα ασθενείς έχουν ήδη πάρει εξιτήριο. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) είναι 65. Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τις ιατρικές ομάδες που φροντίζουν τα περιστατικά αυτά και σημείωσε πως τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 4.320 δείγματα. Δέκα ασθενείς έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία που νοσηλεύθηκαν.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 70 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Είπε επίσης, ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών.

Μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες νοσοκομείων για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών του covid-19. Ολόκληρο το Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ διατίθεται στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών του κορονοϊού. Επίσης το νοσοκομείο Παμμακάριστος και μιά πτέρυγα του νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα. Το ίδιο και το ιδιωτικό Κέντρο αποκατάστασης «Άττικα» στην Ελευσίνα.

Επιπλέον σε καραντίνα στο σπίτι για 14 ημέρες θα τίθενται όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό. Η σύσταση έγινε καθώς έχει παρατηρηθεί να υπάρχει τάση πολλών φοιτητών να επιστρέφουν στη χώρα και τις οικογένειές τους, εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό. Πολλοί είναι από Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε στην ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών:

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατά το δυνατόν περιορισμό των επαφών για 14 ημέρες, όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό. Υπάρχουν σημαντικές μετακινήσεις συμπολιτών μας λόγω των καταστάσεων που παρατηρούνται σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ΕΡΤ