Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ανακοινώθηκαν 103 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – έφτασαν τα 331 τα συνολικά κρούσματα

κορωναϊός εικόνα

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331!

Ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 49 νέα κρούσματα, αλλά και 54 ακόμη επιβεβαιωμένα, που αφορούν σε ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί προηγούμενα 24ωρα, αλλά η ανακοίνωση των οποίων καθυστέρησε.

44 είναι τα κρούσματα ανθρώπων που δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν. Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος «ορφανά».

«Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα», έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος επανέλαβε τη σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή του συγχρωτισμού.

Τα περισσότερα αποτελέσματα προέρχονται από δημόσια νοσοκομεία, υπάρχουν ωστόσο κάποια που έρχονται πλέον και από ιδιωτικά. Οι διασωληνωμένοι είναι όλοι άνδρες και ο μέσος όρος της ηλικίας τους είναι τα 67 έτη. Μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό και έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και ελεγχθεί 4.000 δείγματα για πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό.

«Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ότι έχουμε κάποια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων. Τα επόμενα 24ωρα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Ανέφερε ακόμη πως πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό τους. «Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται ψυχραιμία» τόνισε, προσθέτοντας πως για τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, θα δούμε την απόδοση τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Απηύθυνε δε, έκκληση για επιτήρηση της υγείας, όποιου πολίτη επιστρέφει από χώρα του εξωτερικού, ενώ υπενθύμισε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης του Covid-2019 παραμένει μέσω των αεροσταγονιδίων.