Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Ομιλία για την ψυχική και σωματική υγεία, την πνευματική ανάπτυξη και την έννοια του εθελοντισμού από τον Γιώργο Μηνούδη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

  Ομιλία - Εύπολις - Γιώργος Μηνούδης

  Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και Κλινικός Ορθομοριακός Διατροφολόγος Γιώργος Μηνούδης προσκαλεί όλες τις συνδημότισσες και όλους τους συνδημότες στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού Εύπολις στην οδό Αλ. Παπαναστασίου 1, στην Άνοιξη (έναντι Σκλαβενίτη) το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 – 13.00, για να συνομιλήσουν για θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική υγεία, την πνευματική ανάπτυξη και την έννοια του εθελοντισμού. Η ποιότητα ζωής δεν χαρίζεται ούτε αγοράζεται. Απαιτεί όραμα, γνώση, αποφασιστικότητα, δύναμη και εργασία. Επιθυμούμε να είστε μαζί μας στην προσπάθειά μας για να μπει το «ευ» στο δήμο μας.

  Λίγα λόγια απο τον Κλινικό Ορθομοριακό Διατροφολόγο Γιώργο Μηνούδη:

  Αποφάσισα να υπηρετήσω το δήμο Διονύσου με την παράταξη «ΕΥΠΟΛΙΣ» του κυρίου Κουριδάκη ως δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

  Ο λόγος είναι η διακαής επιθυμία μου να βοηθήσω όσο μπορώ στη σημαντική και συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας και να μπει το «ευ» στο δήμο μας σε όλα τα επίπεδα, καθιστώντας τον πρότυπο για όλους τους δήμους της επικράτειας.

  Η ποιότητα ζωής όμως δεν χαρίζεταιούτε αγοράζεται. Απαιτεί όραμα, γνώση, αποφασιστικότητα, δύναμη και εργασία. Αυτά είμαι αποφασισμένος να κάνω, εάν με στηρίξετε.Οι τομείς που με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και θα αγωνιστώ να τους υλοποιήσω είναι τρεις:

  ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. Η υγεία ξεκινάει από το νου και είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.Δεν υπάρχει κλειδωμένη στα συρτάρια των νοσοκομείων. Ως ιδρυτής της καινοτόμου επιστήμης της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής πιστεύω ότι η ολοκληρωμένη ενημέρωση επαγγελματιών υγείας αλλά και απλών ανθρώπων όσον αφορά τη σωστή νοοτροπία, διατροφή και τρόπο ζωής θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για ουσιαστική πρόληψη και αυτοΐαση εναντίον όλων των παθήσεων. Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και ο στόχος είναι να μην τη στερείται κανείς. Θα πρέπεινα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε ανέργους, άπορους, χαμηλοεισοδηματίες και χαμηλοσυνταξιούχους.

  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η πνευματική τροφή είναι ίσως πιο σημαντική και από την υλική. Θεατρικές και καλλιτεχνικέςπαραστάσεις, φιλοσοφικές και λογοτεχνικές ομιλίες και συναντήσεις, ιστορία, ελληνική μυθολογία και πολιτισμός. Όλα αυτά είναι ένα ισχυρό αντίδοτο για όλους, μικρούς και μεγάλους, για να ξεφύγουν από τις ψυχονοητικές τοξικές επιδράσεις της παγκοσμιοποίησης, των κινητών, την τηλεοπτική και διαδικτυακή εγκεφαλική πλύση και παράλυση, ειδικά για τα παιδιά μας και τους νέους,  που ίσως δεν γνώρισαν κάτι άλλο πιο ανθρώπινο και ουσιαστικό στη ζωή τους. Ο δήμος μας πρέπει να γίνει πρότυπο σε όλα αυτά πανελλαδικά και μπορεί να το κάνει.

  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ. Το 2009 και το 2021 ο Άγιος Στέφανος,όπου είναι και η κατοικία μου,αλλά και όλος ο δήμος κινδύνεψαν από πυρκαγιές. Συχνά βλέπω δρόμους με επικίνδυνες τρύπες, σκουπίδια πεταμένα και μια αδιαφορία όσον αφορά τις μητέρες με το μωρό τους στο καροτσάκι και τα παιδιά τους να μην έχουν πεζοδρόμιο να περπατήσουν και να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα.  Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν μειωθεί σημαντικά ή να είχαν εξαφανιστεί, εάν όλοι μας ασχολούμαστε με τα κοινά σε ένα βαθμό. Υπάρχει έλλειψη συμμετοχής στα κοινά και αδιαφορία των δημοτών διότι κανείς δεν τους ρωτάει ποια είναι τα προβλήματά τους και  ποιες είναι οι προτάσεις τους ως προς το πως να επιλυθούν. Ο δήμος μέχρι τώρα δεν έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες έτσι ώστε όλοι μας να προσέχουμε και να φροντίζουμε όλους μας. Να μην υπάρχει ούτε ένας δημότης που να έχει ανάγκη χωρίς η τοπική κοινωνία να το γνωρίζει και ο καθένας στο μέτρο που μπορεί, να προσφέρει τη στήριξη του. Κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται να καταγράφεται από τους δημότες και να αναφέρεται αμέσως για δράση. Από κοινού σχεδιασμός δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους, αλλά και ηλικιωμένους έτσι ώστε ναμην περνούν όλη την ημέρα τους μόνοσε καφενεία και τα βράδια σε ταβέρνες και μπαρ. Προώθηση ομαδικού και ατομικού αθλητισμού και άσκησης. Επιμορφωτικές εκδρομές, οικολογική περιφρούρηση και επαγρύπνηση.

  Όλα αυτά πρέπει νατα ενθαρρύνει ο δήμος με τον εθελοντισμό και την ενεργοποίηση του τεράστιου δυναμικού των δημοτών.Εάν οργανωθεί και συντονιστεί σωστά, μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα μέσα σε μια νύχτα.Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η κοινωνική δραστηριότητα μειώνει κατά πολύ τις ψυχικές παθήσεις και την κατάθλιψη, θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού και επιμηκύνει τη ζωή των συνταξιούχων.

  Αυτές είναι οι προσωπικές μου επιδιώξεις. Η παράταξη «ΕΥΠΟΛΙΣ» είναι στελεχωμένη από οραματιστές, ικανούς ανθρώπους και τεχνοκράτες. Όλοι είναι αποφασισμένοι να εργαστούν με ενθουσιασμό και ζήλο, για να αναγεννηθεί ο δήμος μας σε όλα τα επίπεδα στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια και τις άδειες υποσχέσεις.

  Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας προκαταβολικά.
  Με εκτίμηση,
  Γιώργος Μηνούδης
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ