Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Γιορτή των Ζώων στις 12 Νοεμβρίου 2022 στο Άλσος Κηφισιάς

  Γιορτή των Ζώων - Κηφισιά

  O Δήμος Κηφισιάς, με αγάπη, ενδιαφέρον και φροντίδα, διοργανώνει στην πόλη μας, Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα. Στα ζώα που μοιράζονται την ζωή τους μαζί μας αλλά και σε εκείνα που περιμένουν κάποιον για να την μοιραστούν.

  Στις 12 Νοεμβρίου 2022 από τις 11 το πρωί, σας περιμένουμε να βρεθούμε μαζί με τα ζώα μας στο Άλσος Κηφισιάς, με σκοπό να μάθουμε για την ευζωία που αξίζουν, την βελτίωση και τη διατήρηση της υγείας τους, την εκπαίδευση – τη δική τους και τη δική μας- σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισής τους.

  Η προτροπή του Δήμου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, για την οποία η Δημοτική μας Αρχή προνοεί και δρα, σε μια συνεχή προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την αντίληψη και την ορθή συμπεριφορά προς τα ζώα.

  Η ‘Γιορτή των Ζώων’ στην Κηφισιά, πλαισιώνεται με δράσεις όπως, πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές φροντίδας καθώς και ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο που τα προστατεύει.

  Θα μιλήσουν η Εκπαιδεύτρια, η Ομάδα Διάσωσης και ο Κτηνίατρος που επιλέχθηκαν, ως οι ειδικοί που γνωρίζουν καλύτερα την αντιμετώπιση και τη σωστή διαχείριση των ζώων, τον τρόπο αλλά και την αξία της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

  Στην ίδια Εκδήλωση θα βραβευθούν και οι Ζωόφιλοι Εθελοντές του Δήμου, για την συνεχή φροντίδα τους προς τα αδέσποτα ζώα, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής,  Φιλοζωικά Σωματεία και Ομάδες Διάσωσης.

  Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα μπορέσουν επίσης να δουν την Έκθεση με τις υπέροχες λήψεις φωτογραφιών των αγαπημένων κατοικίδιων μαθητών και μαθητριών από τα δημόσια Δημοτικά και Γυμνάσια Σχολεία της Κηφισιάς.

  Με δεδομένο πως η μέριμνα για τα ζώα και η προσπάθεια εξάλειψης των φαινομένων κακοποίησης και εγκατάλειψής τους, προάγει τον ανθρώπινο πολιτισμό και  βοηθά στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ο Δήμος μας πρεσβεύει πως τα μάτια των ζώων έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα, την οποία πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε όλοι.

  Σας περιμένουμε για να μεταδώσουμε το μήνυμα πως ο κόσμος μας, θα γίνει καλύτερος όταν το αίσθημα της ζωοφιλίας αγγίξει τις καρδιές όλων μας.

  ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΖΑΠΑΝΤΗ Αντιδημάρχου  Αειφόρου Ανάπτυξης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ζωοφιλίας.

  «Ο θεσμός της ζωοφιλίας έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.  Φιλοζωικές Οργανώσεις, Εθελοντές και Δήμοι δίνουν λύσεις για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, υποστηρίζοντας την φροντίδα τους με την ενεργή συμμετοχή τους, την εμπειρία και τις γνώσεις τους, με σκοπό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος των αδέσποτων.

  Συναισθανόμενοι το μεγαλείο της προσφοράς των Εθελοντών και των Φιλοζωικών Οργανώσεων, οι οποίοι αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στην φροντίδα και την διάσωση των αδέσποτων ζώων, επιλέξαμε την Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022  για την βράβευση των ζωόφιλων εθελοντών και φιλοζωικών οργανώσεων, με σκοπό να τους απευθύνουμε δημόσια, το ‘Ευχαριστώ’ που τους οφείλουμε.  Θα βραβευτούν πάνω από 100 εθελοντές, φιλοζωικά σωματεία, αστυνομία, πυροσβεστική, διασώστες κλπ.

  Παράλληλα με τα βραβεία θα διεξαχθεί και το Φεστιβάλ Φιλοζωίας με πολλές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

  Σας περιμένουμε!»
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ