Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • «Διονύσια 2023»: Ποιοτικό υπερθέαμα εκδηλώσεων από το Δήμο Διονύσου

  Διονύσια 2023

  Για ένα ακόμη καλοκαίρι, σας προσκαλούμε στα «Διονύσια 2023», το Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται για 12η χρονιά αποτελώντας θεσμό για το Δήμο Διονύσου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 31/8 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8/9, περιλαμβάνοντας συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, παιδική θεατρική παράσταση αλλά και παραδοσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας.

  Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 21:00 μ.μ. στον Παλιό Σταθμό Τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου με ελεύθερη είσοδο.

  Καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ ο Δήμος Διονύσου θα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, σχολικά είδη και φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των υπόλοιπων κοινωνικών δομών του.

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  ​Πέμπτη ​31​/8
  Γιάννης Κότσιρας

  Παρασκευή 1/9
  Πασχάλης

  Σάββατο 2/9
  Μιχάλης Δημητριάδης & Μαρία Σουλτάτου

  Κυριακή 3/9
  Παραμύθι χωρίς όνομα – Παιδική Θεατρική Παράσταση σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη

  Δευτέρα 4/9
  Δήμος Αναστασιάδης

  Τρίτη 5/9
  Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη – ΜAZI και το καλοκαίρι

  Τετάρτη 6/9
  Στέφανος Κορκολής – Μουσικές Ιστορίες

  Πέμπτη 7/9
  Παράδοσης Αντάμωμα – Μουσικοχορευτική παράσταση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Διονύσου

  Παρασκευή 8/9
  Φίλιππος Πλιάτσικας

  ΣΤΑΘΜΟΣ – ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

  Κατά την αρχαιότητα η γιορτή των Μεγάλων Διονυσίων, όπως και άλλες σημαντικές γιορτές, δεν ήταν απλώς μια ευκαιρία για εορτασμούς και διασκέδαση. Μέσω συγκεκριμένων τελετουργιών και προσφέροντας θυσίες στον θεό Διόνυσο, μπορούσε κάποιος να μυηθεί σε έναν κόσμο εξερεύνησης και παιχνιδιού. Μέσα από το θέατρο και την δυαδικότητα του προσωπείου μετέβαινε σε διαφορετικούς εμπειρικούς κόσμους, πάντα με τον οίνο, που έπαιζε επίσης σημαντικό ρόλο. Ο ίδιος ο θεός Διόνυσος δίδαξε την καλλιέργεια του αμπελιού στους Ικαρείς, τους αρχαίους κατοίκους του σημερινού Διονύσου. Το κρασί μεταφερόταν με ειδικό σκεύος που ονομαζόταν κύαθος. Τελικός σταθμός αυτού του ταξιδιού με την βοήθεια του θεού Έρωτα και της θεάς Αφροδίτης ήταν ο εκπληρωμένος έρωτας.

  Η ζωή μας αποτελείται από κομβικές στιγμές. Σε αυτά τα σημεία-σταθμούς ο χρόνος και τα γεγονότα μοιάζουν να πυκνώνουν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε ολόκληρο τον ρου της ανθρώπινης ιστορίας. Οι σταθμοί αυτοί -αν αναλυθούν- αποτελούνται κάθε φορά από παρόμοια συστατικά, συναισθήματα, σκέψεις και πράξεις. Ο τρόπος όμως που δομούνται κάθε φορά δημιουργούν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την ύλη. Ο σχεδιασμός της οπτικής ταυτότητας του φετινού φεστιβάλ εμπνεύστηκε από αυτή τη διεργασία της ζωής. Έτσι το δομικό στοιχείο που αναδημιουργεί το αρχαίο θέατρο του Διονύσου στο λογότυπό των Μεγάλων Διονυσίων, μπορεί να δημιουργήσει τα βασικά σύμβολα που συνδέονται με το φεστιβάλ. Έτσι η ύλη και το πνεύμα συναντιούνται και αυτό το καλοκαίρι στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό τους Διονύσου.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ