Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε πανδημία τον κορωνοϊό

κορωνοϊός πανδημία εικόνα

Πανδημία κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του, αυτό έγινε επειδή ο κορονοϊός Covid-19 εξαπλώνεται ραγδαία στον πλανήτη.

«Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός Κίνας έχει 13πλασιαστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. «Έχει επίσης τριπλασιαστεί ο αριθμός των χωρών στις οποίες έχει φτάσει ο κορωνοϊός Covid-19».

Και συνέχισε: «Τις ημέρες και εβδομάδες που έρχονται αναμένουμε να δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των θανάτων και τον αριθμό των προσβεβλημένων χωρών».

Ο Dr. Ghebreyesus είπε ακόμα ότι αρκετές χώρες έχουν επιδείξει την ικανότητα να καταστέλλουν και να ελέγχουν την επιδημία. Ήταν επίσης επικριτικός για «ηγέτες του κόσμου» οι οποίοι απέτυχαν να δράσουν αρκετά γρήγορα ή δραστικά ώστε να ανακόψουν την διασπορά του κορωνοϊού.

«Μας προβληματίζουν βαθιά τα ανησυχητικά επίπεδα διασποράς και σοβαρότητας και τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας», είπε δεικτικά λίγο πριν κηρύξει την πανδημία. Και πρόσθεσε: «Σημάναμε τον συναγερμό δυνατά και καθαρά».

Ο κορωνιοϊός Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε στον πλανήτη τον Δεκέμβριο, στην πόλη Wuhan της Κίνας. Έκτοτε, εξαπλώθηκε σε περισσότερους από 122.000 ανθρώπους στην Ασία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την αμερικανική ήπειρο.

Ειδικότερα, μέχρι αυτή τη στιγμή (11 Μαρτίου 2020) ο κορωνοϊός Covid-19 έχει ανιχνευθεί σε 122.289 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι 4.389 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι 67.009 έχουν αναρρώσει.

Πηγή: www.iatropedia.gr