Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Τετράποδα στο χιόνι

  Τετράποδα - χιόνι

  Ο χιονιάς πέρασε με διάφορα προβλήματα για πολλούς και με ευχάριστες στιγμές τουλάχιστον για τα παιδιά. Υπάρχουν πάντα τα τετράποδα δεσποζόμενα ή αδέσποτα που δικαιούνται και υποχρεούμαστε να προσφέρουμε την προστασία μας και ως άτομα και ως Δήμος.

  Διαπιστώσαμε θανάτους ζώων από διάφορα αίτια και κακομεταχείριση από αδιαφορία. Η ευθύνη διαχέεται σε όλη την κοινωνία και χάνεται στην γραφειοκρατία και την ολιγωρία. Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος των «άγριων» ζώων είναι δική μας υπαιτιότητα και η προστασία τους δική μας ευθύνη.

  Χθες το βράδυ στην Αγ. Αθανασίου στο ύψος του παρατημένου ξενοδοχείου «Ουράνιο τόξο» κοντοστάθηκε και μας κοίταζε με απορία ένα πανέμορφο μεγάλο ελάφι με «πλούσια» κέρατα. Εκδιωγμένο από τον φυσικό του περιβάλλον, καμένος ορεινός όγκος Πάρνηθας, αναζητούσε την ασφάλεια η την τροφή του σε περισσότερο «φιλικό» περιβάλλον. Η χαρά των παιδιών, ο ενθουσιασμός της στιγμής, πιστεύω ότι θα καταγραφεί στην μνήμη και στην ευαίσθητη ψυχή τους, προκειμένου να καλλιεργήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

  Μην ξεχνάμε στην «άγρια», για εμάς, φύση, εμείς ήρθαμε και την βρήκαμε και ανατρέψαμε την φυσική της ισορροπία. Υπάρχουν πολλοί «κόσμοι» στον Πλανήτη μας, πρέπει να συνυπάρξουν με την μεγαλύτερη αρμονία, ο καθένας στον δικό του.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ