Κυριακή Απρίλιος 11, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

Συνομιλώντας με τις μεταΜήδεια στιγμές…

μετα Μήδεια στιγμές

Η ανασφάλεια και αβεβαιότητα που μας κυρίευσε κατά την Μήδεια αλλά και την μετά Μήδεια καθημερινότητα μας, ας είναι ευκαιρία να επιλέξουμε το μέλλον που θέλουμε. Η λήθη ελάχιστες φορές είναι ευεργετική. Οφείλουμε να κατανοήσουμε το γιατί, για το πριν και το μετά.

Η συνειδητοποίηση ότι οι θεομηνίες δεν θα εκλείψουν και η πανδημία δεν θα τελειώσει εύκολα και αβασάνιστα μας τονίζει την αναγκαιότητα των κατάλληλων επιλογών. Η καλύτερη συγνώμη είναι η αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς. Η αποτελεσματικότερη αντίδραση είναι αυτή της πρόβλεψης, της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας. Ο σεβασμός αλλά και η ταπεινότητα απέναντι στα «θεριά» της φύσης είναι ο ασφαλέστερος σύμβουλος στον αγώνα της επιβίωσης σε έκτακτες και δύσκολες συνθήκες.

Οι αλαζονικές και ηγεμονικές συμπεριφορές που στηρίζονται σε επικοινωνιακές, ανούσιες και κάλπικες ενέργειες, είναι άκρως ευάλωτες σε ακραίες καταστάσεις. Αναδεικνύουν την «γύμνια» μας και τονίζουν το πόσο ευάλωτοι και ευπαθείς είμαστε. Οι επιπτώσεις των πράξεων και παραλείψεων, καθρεφτίζονται στην καθημερινότητα μας.

Πίσω από τα τειχη της αδιαλλαξίας και της αλαζονείας υπάρχουν οι ευκαιρίες της εξέλιξης και της προόδου που οδηγούν στο μέλλον που επιθυμούμε.