Κυριακή 11 Ιουνίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων
 • Ο κύκλος των «χαμένων ευκαιριών»…

  Ο κύκλος των «χαμένων ευκαιριών»…

  Είναι πια καιρός να κλείσει ο κύκλος των «χαμένων ευκαιριών» για το μέλλον του Δήμου Διονύσου. Οι εμπειρίες από τις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους, πιστεύω ότι πρέπει να μας κάνουν όλες και όλους να σκεφτόμαστε ότι, «το τρις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός ή γυναικός σοφών».

  Εδώ και πολλά χρόνια, αρεσκόμαστε στις ατέρμονες και εν πολλοίς ατελέσφορες συζητήσεις. Είναι πάντα γόνιμες οι ανταλλαγές απόψεων μέσα σε πλαίσια όμως αξιοπρέπειας, ειλικρίνειας και διαφάνειας. Οι προσωπικές, παραταξιακές και κομματικές φιλοδοξίες, πρέπει να μένουν τελικά στην άκρη, αφού δεν εξυπηρετούν το συλλογικό συμφέρον. Είναι και θεμιτές και σεβαστές οι όποιες φιλοδοξίες. Αδιαμφισβήτητη όμως προτεραιότητα πρέπει να είναι το συμφέρον των Δημοτών και του τόπου.

  Η αποτελεσματική διοίκηση προϋποθέτει την συν-στράτευση όσων έχουν τη γνώση, την εμπειρία, την αδιασάλευτη επιθυμία για συλλογική δράση. Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Αν δεν αντιμετωπιστούν με μεθοδικότητα και ανιδιοτέλεια, θα παραμένουν άλυτα και θα διαιωνίζονται.
  Οι όποιοι μνηστήρες της Δημοτικής Αρχής, είναι ανάγκη να προσπεράσουν τις προσωπικές αγκυλώσεις και σκοπιμότητες. Να δουν τον τόπο και τους ανθρώπους του, με σεβασμό και αγάπη. Να μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας και με την στάση και την συμπεριφορά τους να εμπνεύσουν.

  Τα παρασκήνια κρίνονται αναγκαία από όσους δίνουν παράσταση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προσωπικές τους φιλοδοξίες και επιθυμίες αλλά και κυρίως για να ικανοποιήσουν πρόσκαιρα τους πολίτες, μετατρέποντας τους σε θεατές. Οι πρόβες «νυφικού» ή «κουστουμιού» πρέπει να γίνονται σε κοινή θέα και όχι σε αυτάρεσκο καθρέφτη.

  Τα χαρακτηρίστηκα, της συνήθως μακράς, προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να είναι συναλλακτικά και διχαστικά. Πρέπει να είναι προπαρασκευαστική φάση για γόνιμο διάλογο, και συστράτευση υγιών και άξιων δυνάμεων με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την ανασυγκρότηση του Δήμου Διονύσου, την αποτελεσματική διοίκηση και την προκοπή.

  Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες!

  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ