Σάββατο 25 Μαΐου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης

  Μάρτης - λουλούδια

  Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης. Άλλα λογαριάζει ο Μάρτης (Εξουσία) κι άλλα η Σαρακοστή (Λαός). Μάρτη φύλαγε τ’ άχερα, μη χάσεις το ζευγάρι.

  Ο Μάρτης μας δοκιμάζει για τα καλά. Η εισβολή στην Ουκρανία καλά κρατεί. Διαχρονικά η απάνθρωπη τακτική του πολέμου υπέρ του κέρδους και των συμφερόντων αφήνει ανεπούλωτες πληγές που δυστυχώς δεν φτάνουν για να επηρεάσουν τους ισχυρούς του πλανήτη. Ο πόνος, η θλίψη και η καταστροφή λες και θρέφει την ψυχή των αχόρταγων, ανελέητων και αιμοσταγών διεστραμμένων ηγετών.

  Στα του Δήμου μας συντελούνται, σχεδόν αθόρυβα, τουλάχιστον σχετικά με την γνώση που έχουν οι συμπολίτες μας πολλά περιβαλλοντικά εγκλήματα. Αρχίζοντας από τα μεγάλα και επιβαλλόμενα «άνωθεν» θα αναφέρω την δρομολογούμενη λειτουργία λατομείων στην Πεντέλη στα όρια της Δ.Κ. Διονύσου και την μελλοντική εγκατάσταση διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου. Φυσικά και τα δύο στο όνομα του κέρδους και της δήθεν «οικονομικής ανάπτυξης» χωρίς να μας λογαριάζουν. Και καλά εμάς δεν μας σέβονται, μας θεωρούν αναλώσιμους, το περιβάλλον που μέσα σε αυτό αυγατίζει το κέρδος γιατί δεν το προστατεύουν;

  Εμείς εδώ στον Δήμο Διονύσου έχουμε την τύχη και το προνόμιο να έχουμε, ακόμη, παρά τις φωτιές και τις καταστροφές, ανέγγιχτη φύση. Έχουμε προστατευόμενες περιοχές, δάση, ρέματα, πηγές, χώρους υψηλής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας.

  Και όμως «για το καλό μας», για την όποια προστασία μας, ανεχόμαστε η ακόμα και συνηγορούμε για την καταστροφή του περιβάλλοντος μας, που είναι το μόνο που μπορούμε συλλογικά να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

  «Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
  είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
  για το καλό μου
  Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
  σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα
  για το καλό μου…»

  Καλή Κυριακή και καλά κούλουμα.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ