Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, 2023

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Λεφτά υπάρχουν για «άρτον και θεάματα»!

  Εύπολις - Δήμος Διονύσου

  Η δημοτική αρχή «επενδύει» προεκλογικά στον πολιτισμό και την διασκέδαση. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κοστίζουν τα «ΔΙΟΝΥΣΙΑ» ακριβώς ένα μήνα πριν τις εκλογές, τελειώνουν 8 Σεπτεμβρίου, 2023. Στην συνέχεια είπαν να ξοδέψουν άλλες 26.040,00 € με απευθείας ανάθεση «για την παροχή υπηρεσιών προβολής κινηματογραφικών ταινιών (θερινό σινεμά) “Σινεμά κάτω από τα αστέρια”, σε κεντρικά σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων, για 7 προβολές συνολικά, 10, 11, 12, 13, 14 και 18 Σεπτεμβρίου 2023».

  Αναρωτιόμαστε τι είναι πιο προκλητικό, η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος ή ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν οι προβολές, 20 ημέρες πριν τις εκλογές.

  Στον Δήμο μας υπάρχουν δύο εγκαταλελειμμένοι θερινοί κινηματογράφοι, ένας στον Αγ. Στέφανο και ένας στη Δροσιά. Τόσα χρόνια οι διοικήσεις δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να συμβάλουν στην αναβίωση τους. Ίσως ακόμη καλύτερα στην δημιουργία δημοτικού θεάτρου και κινηματογράφου στα συγκεκριμένα ακίνητα. Θα ήταν δυνατό με κατάλληλη μελέτη και με κρατικές, ευρωπαϊκές ή ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις, να γίνουν χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων που τόσο ανάγκη έχουν οι δημότες και ο Δήμος μας.

  Στο δήμο μας δραστηριοποιείτε η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου που στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» κάνει σπουδαία δουλειά, είχε τόσο καιρό την ανάλογη στήριξη; Ο Δήμος γράφει στην εισήγηση στη Οικονομική Επιτροπή, «Ο Δήμος Διονύσου προτίθεται να διοργανώσει φέτος τον Σεπτέμβρη δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, για 7 προβολές συνολικά, σε υπαίθριους χώρους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, με στόχο τη στήριξη και την προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την προσφορά θεάματος και ψυχαγωγίας στους πολίτες».

  Αναρωτιόμαστε αν όντως είναι ειλικρινείς οι προθέσεις του προκειμένου να στηρίξει τον κινηματογράφο, όπως κι άλλες ουσιώδεις πολιτιστικές δραστηριότητες στην περιοχή μας…

  Και ο νοών νοείτω!
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ