Δευτέρα 15 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Αναζητώντας ένα «ορατό» μέλλον στην εκπαίδευση

  σχολική χρονιά 2022

  ? Η σχολική ζωή ξεκινά και πάλι από αύριο, τον καθιερωμένο ετήσιο κύκλο της. Δίπλα στα παιδιά μας δίνουμε και εμείς το υποστηρικτικό παρόν στην καθημερινότητά τους. Μετά από 2 χρόνια σημαδεμένα -κυριολεκτικά- από την πανδημία, όλα φαίνονται, τώρα, πιο φωτεινά, πιο ανθρώπινα, καθώς η κοινωνία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα αποκτήσει ξανά τη φυσική συνοχή της.

  ⚠️ Παρά ταύτα, η περίοδος 2022-2023 προμηνύεται δύσκολη από πολλές πλευρές, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεών της στο γενικότερο οικονομικό γίγνεσθαι. Χρέος όλων μας είναι να προστατέψουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που παλεύουν, συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για ένα καλύτερο αύριο της νέας γενιάς.

  ❓ Άραγε, μπορεί να είναι «ορατό» το μέλλον των παιδιών μας και κατ’ επέκταση του τόπου μας μέσα από τη βελτίωση της σχολικής ζωής και την εμπέδωση της σπουδαιότητας της παιδείας, με σύγχρονα μέσα και μεθόδους, με ανοιχτά μυαλά, με ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις, χωρίς προκαταλήψεις και συντηρητισμό, με αλήθεια;

  Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε μπροστά, με αισιοδοξία, ειλικρίνεια, χωρίς αντιπαλότητες και διχαστικές πρακτικές. Μπορούμε και το αξίζουμε να λειτουργούν τα σχολεία μας, με δημοκρατία και επιστημοσύνη. Να καλλιεργείται η συνεργασία, η αξιοπρέπεια, η ευθυκρισία, ο σεβασμός στην πολυπολιτισμικότητα, τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  _______________________
  Τα παιδιά μας αξίζουν μια παιδεία με κύρος❗
  _______________________

  ? ➡️ Στοίχημα για όλους και όλες είναι να κάνουμε τους νέους και τις νέες να νιώθουν το σχολείο σαν δεύτερο σπίτι. Έτσι μόνο, θα μάθουν να πορεύονται στη ζωή με χαρά, θα αγαπήσουν τη γνώση θα κατανοήσουν την ωφέλεια της σχολικής ζωής, θα έχουν να θυμούνται!

  Χαρούμενη σχολική χρονιά❗
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ