Παρασκευή Απρίλιος 16, 2021

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

4 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Σήμερα, 4 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων! Των ζώων που πρέπει κάποτε να μάθουμε να σεβόμαστε το δικαίωμά τους για μια αξιοπρεπή ζωή πάνω στον πλανήτη που τους ανήκει όσο ανήκει και σε εμάς.

Των ζώων που μας αφοσιώνονται, μας χαρίζουν την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους.

Οι άνθρωποι βλέπουν τα αδέσποτα ζώα να διαβαίνουν τους δρόμους ψάχνοντας στα σκουπίδια για φαγητό, χωρίς κανένα ίχνος ευαισθησίας. Αντιθέτως, πολλές φορές άμοιρα αδέσποτα προσπαθούν να προφυλαχτούν (και από) τις αναίτιες επιθέσεις των ανθρώπων.

Τα αδέσποτα είναι πραγματικά όντα που βιώνουν δύσκολες συνθήκες από τη σκληρότητα ορισμένων. Υπάρχουν πάνω από 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από δυστυχία, πείνα, κρύο, αρρώστιες και κακοποίηση.

Τα 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα που ζουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο δεν έκαναν αυτήν την επιλογή. Πετάχτηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, γεννήθηκαν στους δρόμους ή απλά χάθηκαν.

Δεν δημιούργησαν μόνα τους αυτές τις συνθήκες επιβίωσης… αλλά πρέπει να ζήσουν μαζί της. Ή όπως συμβαίνει συχνότερα, να πεθάνουν μαζίτ της…

Ας φανούμε αντάξιοι. Όχι μόνο για μια ημέρα, αλλά ζώντας μια ζωή με σεβασμό προς αυτά. Είναι θέμα πολιτισμού και ευαισθησίας. Με μία λέξη: ανθρωπιάς!

Δημοτική παράταξη «Εύπολις»