Τρίτη 16 Ιουλίου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Βοηθάμε όλοι μας προκειμένου ο Δήμος Κηφισιάς να είναι καθαρός και ασφαλής

  ογκώδη αντικείμενα και μπάζα - Δήμος Κηφισιάς

  Βοηθάμε όλοι μας προκειμένου ο Δήμος Κηφισιάς να είναι καθαρός και ασφαλής. Για την εύρυθμη λειτουργία του, ακολουθούμε τους κανόνες αποκομιδής απορριμμάτων και δεν αποθέτουμε μαζί κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα και μπάζα δημιουργώντας επικίνδυνες εστίες σε δασικές περιοχές και κοινοχρήστους χώρους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

  «Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο παράγουμε 10.000 τόνους κηπαίων τα οποία δεν αποκομίζονται καθαρά με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική χρέωση για τον Δήμο μας», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Νικήτας Κόκκαλης και προσθέτει «από τους υπαλλήλους στο σταθμό Μεταφόρτωσης γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την χωριστή διαλογή των πράσινων απορριμμάτων με σκοπό την μεταφορά τους στη Μονάδα Κομποστοποίησης του Ενιαίου Συνδέσμου στα Λιόσια. Χρειαζόμαστε και τη δική σας συμβολή».

  Χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων (ογκώδη, μπάζα και κηπαία):

  ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: (καναπέδες, έπιπλα, στρώματα) παραλαμβάνονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας μόνο με προσυνεννόηση  και καθορισμένο ραντεβού (τηλ 2106206677). Τα αντικείμενα τοποθετούνται σε σημείο που θα υποδείξει η υπηρεσία.

  ΜΠΑΖΑ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ): Ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος για την αποκομιδή τους. Για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης, ο πολίτης υποχρεούται να νοικιάσει ειδικό κάδο και να φροντίσει ο ίδιος για την αποκομιδή και ανακύκλωση τους ανεξαρτήτως ποσότητας.

  ΚΗΠΑΙΑ: Η απόρριψη προϊόντων κηπουρικών εργασιών γίνεται υποχρεωτικά  με προσυνεννόηση  με την Υπηρεσία Καθαριότητας (τηλ 2106200145) ή το Γραφείο Δημότη (2132007272) του Δήμου Κηφισιάς για να προγραμματίζεται η αποκομιδή τους. Τα κηπαία τοποθετούνται πλησίον των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και όχι πάνω σε πεζοδρόμια.

  Σε περιπτώσεις που παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά επιβάλλονται πρόστιμα σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ