Σάββατο 25 Μαΐου, 2024

Βήμα Πολιτών

Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Εφημερίδα των Βορείων Προαστίων

 • Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά, το συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, MSKMUN

  1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

  Το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, για 5η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει το συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, MSKMUN (1st Middle School of Kifissia Model United Nations) από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, 2022 στην σχολική διεύθυνση Λεβίδου 42, Κηφισιά.

  Το πρώτο συνέδριο έλαβε χώρα το 2018 με πρωτεργάτρια και Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς, κα Σάντρα Δωροπούλου καθώς και μια μικρή ομάδα μαθητών του ίδιου σχολείου με αριθμό συμμετεχόντων περί τα 100 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων από τα κοντινά σχολεία. Μέσα σε μερικά χρόνια, μεγάλωσε η οργανωτική ομάδα και μαζί άνθισε και το συνέδριο. Συγκεκριμένα, το 2020, συμμετείχαν 500 άτομα από Ελλάδα και εξωτερικό, όπου ο Δήμος παραχώρησε την αίθουσα του ιδρύματος Λάτση στο Κεφαλάρι, για την τελετή έναρξης. Στην εν λόγω τελετή, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, κος Θωμάκος και η εν ενεργεία υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων κα Κεραμέως. Την δύσκολη χρονιά του 2021 με την πανδημία του Sars-CoV-2 καθώς και την πλήρη μεταβολή των δια ζώσης μαθημάτων σε διαδικτυακά, το συνέδριο συνεχίστηκε και με επιτυχία. Προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες, το συνέδριο έγινε μέσω της πλατφόρμας Zoom με συμμετοχή σχολείων τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας με 250 συμμετέχοντες.

  Φέτος, αναγνωρίζοντας τα μέτρα προστασίας περιορισμού της εξάπλωσης του ιού και με μέλημα την υγεία των συνανθρώπων, το συνέδριο θα φιλοξενήσει 200 συμμετέχοντες δια ζώσης στην σχολική μονάδα του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς. Μεγάλο αρωγό για την πραγματοποίηση του συνεδρίου αποτελεί ο Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, μεγάλες εταιρείες όπως η Coca-Cola 3E, Σκλαβενίτης, Στεργίου, Βιολάντα, Pizza Fan αλλά και τοπικές επιχειρήσεις όπως το mini market Blackjohn και η Λαϊκή Κηφισιάς, μας βοήθησαν με χορηγίες για την κάλυψη ειδών φαγητού καθ’όλη την διάρκεια του συνεδρίου. Τίποτα, ωστόσο, δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την οργανωτική επιτροπή του MSKMUN 2022, η οποία αποτελείται από την Director κα Φωτεινή Καρρά, την πρόεδρο των Executives Άννα Ιωάννου, την αντιπρόεδρο των Executives Άννα Παπαχαρίση καθώς και τα μέλη των Executives Μιχαήλ – Άγγελο Μανωλιάκη, David – Oliver Barouh και Αδαμαντία Λώρα.
  Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. View more
  ΟΚ